Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ με λίγες σκέψεις...

Καταρχήν καλώς σας βρήκα .
Κατά δεύτερον ,λίγα λόγια για το μικρό tour που έκανα (προσωπικά),στην Κρήτη,αυτές τις ημέρες.(Ευχαριστώ τον φίλο Γιάννη που με φιλοξένησε στο σπίτι του στο Ηράκλειο).
Πέρα απο το προφανές,τις φυσικές δηλαδή ομ
ορφιές που συναντάει ο ταξιδιώτης στο νησί,τον πολιτισμό και την φιλοξενία των Κρητικών.
Δύο -τρεις σκέψεις μόνο...
Δεν είναι τόσο ...τραγικά τα πράγματα ,όσο ίσως να παρουσιάζονται σε Μάλλια και Χερσόνησο ,όσον αφορά ποιότητα του τουρισμού. Λίγοι είναι οι ''κακοί'' τουρίστες που δημιουργούν προβλήματα και εν τέλη ,ίσως να μην φταίνε μόνο αυτοί .Αλλά και όσοι έμμεσα τους οδηγούν σε συμπεριφορές που έχουμε συνηθίσει να ακούμε ! Πάμε τώρα στην τουριστική κινηση.Πράγματι είναι πεσμένη σε σχέση με άλλες χρονιές .Τέλη Ιουνίου ,αρχές Ιούλη και έβλεπες σε κεντρικά σημεία του νησιού να κυκλοφορεί αν όχι ελάχιστος ,μη ικανοποιητικός αριθμός τουριστών.
Το έβλεπες γύρω σου,περιοχή που επισκεπτόσουν,το έβλεπες στα αγωνιώδη βλέματα των καταστηματαρχών.

Οι προσφορές σε ξενοδοχειακές μονάδες απίστευτες,που άλλες χρονιές ούτε που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί.
Παράδειγμα:Τεσσάρων αστέρων ,με πισίνες σάουνα ,γυμναστήριο και 5χ5 δωρεάν ,διαμέρισμα 40 τετραγωνικών με δύο (!) τουαλέτες ,πρωινό και αβραδινό μέχρι σκασμού ,με παιδιά έως 14 χρονών δωρεάν .Όλα αυτά 40 ευρώ το άτομο !(για τον Ιούνιο). Έχουν πέσει οι τιμές γιατί έχει πέσει ο τουρισμός .Εγχώριος και μή.
Η οικονομική κρίση είναι τεράστια !
Βρισκόμουν για λίγο, σε κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου και συνομίλησα με γυναίκα εστιάτορα.Μαύρα χάλια μου τα παρουσίαζε.΄΄Ξέρεις πότε θα δουλέψουμε΄΄ μου είπε ΄΄Απο τα μέσα Ιούλη και τον Αύγουστο .Αλλά τι να σου κάνει ενάμιση μήνας;΄΄ Έιναι και το άλλο που μου είπε ΄΄Τα ξενοδοχεία της περιοχής έχουν πολύ κόσμο .Εντάξει!Αλλά ελάχιστοι θα βγούν έξω .Μέσα στην τιμή για να σε δελεάσουν σου έχουν τα πάντα.Πισίνες ,φαί όλη μέρα ,διασκέδαση. Γιατί να βγεί ο τουρίστας έξω στην πόλη;Και αν βγεί θα πάρει μόνο κανένα σουβενίρ και τίποτα άλλο.Αφού δεν υπάρχουν λεφτά ; ΄΄ Μου είπε και άλλα .Αλλά τι να γράφω τώρα ! ΄΄
Και τα λίγα που βγάζουμε οι κυβερνώντες μας τα παίρνουν απο παντού.΄΄
Έτσι είναι ! Ατελείωτοι φόροι ,αυξήσεις κάθε λίγο και λιγάκι και οι δύσμοιροι πολίτες πληρώνουν .Θέλοντας και μη!Και κάποιοι άλλοι τρώνε με χρυσά κουτάλια .Και η ανεργία πάει σύννεφο.Σάμπως νοιάζεται όμως κανείς ;
Δύο λόγια είπα .Περισσότερα μου βγήκαν .Εξάλλου είναι κάποια θέματα που δεν εξαντλούνται ποτέ.

Αυτα ! Τα λέμε .

Πιστεύω κανονικά ,αύριο Δευτέρα.

1 σχόλιο:

  1. φιλαρακι ηρθες στο Ηρακλειο και δεν εστειλες βρε ενα εμαιλ ?
    να μη το ξανακανεις.....
    χαχαχααααα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή