Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Παρέμβαση Μ. Σκουλάκη στη Βουλή για ενίσχυση Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και ΙΚΑ στα Χανιά

Την ενίσχυση των ελεγκτικών υπηρεσιών του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και του ΙΚΑ Χανίων με το με το αναγκαίο προσωπικό ζητά με σχετική αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λοβέρδο, ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Σκουλάκης.

Στην αναφορά του ο κ. Σκουλάκης επισημαίνει την ανάγκη να καταστεί δυνατή η τήρηση της εργατικής-ασφαλιστικής νομοθεσίας στην αγορά εργασίας των Χανίων καταθέτοντας ταυτόχρονα στον υπουργό σχετικό υπόμνημα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χανίων, το οποίο υπογράφουν και τα 52 Σωματεία αυτού, για το θέμα.


Μη υπαγωγή στον ΚΒΑΕ των

θαλαμηπόλων σε ποντοπόρα πλοία
Παράλληλα, ο κ. Σκουλάκης κατάθεσε στη Βουλή, Αναφορά του Συνηγόρου του Πολίτη, με το οποίο διατυπώνονται ενστάσεις σχετικά με τη μη υπαγωγή στον Κανονισμό Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΚΒΑΕ) των θαλαμηπόλων σε ποντοπόρα πλοία την ίδια στιγμή που υπάγονται στον ΚΒΑΕ οι θαλαμηπόλοι των επιβατηγών πλοίων.

Με δεδομένο ότι ο Συνήγορος του Πολίτη επισημαίνει ότι δεν είναι ασφαλές να σταθμισθεί ο βαθμός της βαρύτητας και της ανθυγιεινότητας της εργασίας του θαλαμηπόλου με μόνη παράμετρο την διάκριση των πλοίων σε επιβατηγά και ποντοπόρα και τον σε αυτά υπάρχοντα αριθμό καμπινών και εξυπηρετούμενων προσώπων, ο κ. Σκουλάκης ζητάει από τον αρμόδιο υπουργό κ. Λοβέρδο να εξετάσει την υπαγωγή στον ΚΒΑΕ των θαλαμηπόλων σε ποντοπόρα πλοία.

Συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης

του Μ. Σκουλάκη για τον ΟΠΑΔ: Την Παρασκευή 16/4

Την Παρασκευή 16 Απριλίου 2010 και ώρα 10.30 πμ θα συζητηθεί η επίκαιρη ερώτηση του Εισηγητή του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ και βουλευτή Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ανά τη χώρα υπηρεσίες του ΟΠΑΔ εξαιτίας της σοβαρής έλλειψης ελεγκτών ιατρών-οδοντίατρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου