Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Αλλοδαποί αξιωματικοί στο στρατό με ελληνική υπηκοότητα

Το δικαίωμα να υπηρετήσουν ως αξιωματικοί στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις αποκτούν όλοι οι αλλοδαποί που ζουν στην χώρα μας, αρκεί να έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια.

Μέχρι τώρα απαραίτητη προυπόθεση για να γίνει κάποιος ένστολος ήταν να έχει τουλάχιστον ελληνική καταγωγή.
Η απόφαση-τομή πάρθηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο και ανακοινώθηκε επισήμως το απόγευμα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.

"Εξισώνεται κατά τον τρόπο αυτό η μεταχείριση όλων των Ελλήνων πολιτών, καθώς η ύπαρξη ελληνικής καταγωγής από πατέρα ή μητέρα προβλέπεται συνταγματικά μόνο για την εκλογή στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και για καμία άλλη δημόσια θέση" επισημαίνει η ανακοίνωση.

Ως εκ τούτου, κάθε αλλοδαπός, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, χρώματος ή φυλής μπορεί να γίνει έλληνας στρατιωτικός, μέσω της διαδικασίας των πανελληνίων εξετάσεων.

Με δεδομένο μάλιστα ότι πολλά παιδιά μεταναστών βρίσκονται ήδη στην εφηβική ηλικία, τα αμέσως επόμενα χρόνια προβλέπεται η εισαγωγή των πρώτων αλλοδαπών στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Πάντως όπως επισημαίνουν κύκλοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τη συγκεκριμένη απόφαση η Ελλάδα προσαρμόστηκε στην ευρωπαική νομοθεσία για το θέμα.

Ήταν, όπως αναφέρουν, η μόνη χώρα που δεν την είχε εφαρμόσει, έχοντας ήδη καταδικαστεί με πρόστιμα από την Ευρωπαική Ένωση.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου