Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Αγωνίζονται για το κύπελλο οι... γιαγιάδες!

Καθώς η ημερομηνία έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου για το Ποδόφαιρο πλησιάζει, οι "γιαγιάδες του ποδοσφαίρου" στη Νότια Αφρική προετοιμάζονται πυρετωδώς για να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους, να διεκδικήσουν τη δόξα στις ΗΠΑ.

Οι 35 γυναίκες, ηλικίας από 50 ως 84 ετών, αγωνίζονται με μία ομάδα που λέγεται "Vakhegula Vakhegula" ή αλλιώς "Γιαγιάδες Γιαγιάδες" στη γλώσσα Ξιτσόνγκα της βορείου Νότιας Αφρικής.

Την ομάδα ίδρυσε πριν από πέντε χρόνια η Μπέκα Ντσανγουίσι με στόχο να βοηθήσει τις πιο ηλικιωμένες γυναίκες να διατηρούνται σε φόρμα, αλλά το σχέδιο πέτυχε τόσο που οι γιαγιάδες έχουν βλέψεις για το Κύπελλο Βετεράνων, που θα διεξαχθεί στο Λάνκαστερ του Μίσιγκαν.

«Έχουμε προσκληθεί για να παίξουμε στις ΗΠΑ από τις 13 ως τις 18 Ιουλίου στο Κύπελλο Βετεράνων, όπου συναντώνται γιαγιάδες και παίζουν ποδόσφαιρο. Όχι μόνο γιαγιάδες, αλλά όλοι όσοι είναι ηλικιωμένοι. Επομένως, το πρόβλημά μου τώρα, η πρόκληση που αντιμετωπίζω, είναι ότι δεν έχω αρκετά χρήματα», είπε η Ντσανγουίσι στο Ρόιτερ.


Η ίδια πρόσθεσε ότι οι γιαγιάδες έχουν μέχρι στιγμής συγκεντρώσει 130.000 ραντ αλλά χρειάζονται συνολικά 500.000 ραντ για να πραγματοποιήσουν το ταξίδι στις ΗΠΑ για το τουρνουά, το οποίο αρχίζει δύο ημέρες μετά τη λήξη του Μουντιάλ.

e-go

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου