Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Μ. Σκουλάκης στη Βουλή: «Αποκαθιστούμε τη φορολογική δικαιοσύνη – χτυπάμε τη φοροδιαφυγή»

Για «νομοσχέδιο-τομή που αποκαθιστά αδικίες του παρελθόντος και κατοχυρώνει τη φορολογική δικαιοσύνη μέσα από ένα δίκαιο σύστημα αναδιανομής των εισοδημάτων και ανακατανομής των φορολογικών βαρών έτσι ώστε να υπάρξουν φοροελαφρύνσεις στα χαμηλά εισοδήματα» έκανε λόγο ο Βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Σκουλάκης κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή του ν/σ «Αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις» τη Τετάρτη 14 Απριλίου.

Παράλληλα ο κ. Σκουλάκης σημείωσε ότι «το εν λόγω ν/σ θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της μεγάλης πληγής που λέγεται φοροδιαφυγή αλλά και στον έλεγχο και στη διαφάνεια στις οικονομικές συναλλαγές, ενισχύοντας ταυτόχρονα τα φορολογικά έσοδα του Κράτους».

Τη μήνιν του κ. Σκουλάκη προκάλεσε η πλήρως αρνητική στάση της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα του κόμματος της Ν.Δ. το οποίο κατηγόρησε για στείρα άρνηση και έλλειψη εποικοδομητικών προτάσεων αναφέροντας χαρακτηριστικά «η πλευρά της Ν.Δ. απέχει από τη συζήτηση, ελάχιστοι συμμετέχουν και δεν ξέρω αν αυτό που κάνουν είναι συνειδητή επιλογή. (…) Αυτό είναι ενδεικτικό του ότι δεν έχουν το κουράγιο να ακούσουν αλήθειες και να κάνουν εποικοδομητικές προτάσεις».

«Δίνουμε μάχη για να σωθεί η χώρα»

Αναφερόμενος στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα ο κ. Σκουλάκης σημείωσε πως «η υπεύθυνη Κυβέρνηση της χώρας με Πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου δίνει τη μεγάλη μάχη για να σωθεί η χώρα. Πρώτο μέλημα του Πρωθυπουργού, της Κυβέρνησής και όλης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-κάτι που συμμερίζεται και ο λαός-είναι πώς θα σωθεί η χώρα». «Ο Πρωθυπουργός έχει δώσει σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου τον αγώνα του. Καταφέραμε να μετατρέψουμε το ελληνικό πρόβλημα σε ευρωπαϊκό γεγονός το οποίο οδήγησε στο σχέδιο στήριξης του Eurogroup μαζί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να το χρησιμοποιήσουμε. Είναι όμως πολύ σημαντικό το ότι υπάρχει ένα δίχτυ προστασίας αν και όλοι περιμένουμε να μη χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί» συμπλήρωσε ο κ. Σκουλάκης ο οποίος σημείωσε πως «ο ελληνικός λαός γνωρίζει πώς φτάσαμε εδώ που φτάσαμε» και πως «χρειάζεται πλέον πανεθνική στρατιά και προσπάθεια για να βγούμε από τη κρίση».

«Ρυθμίστε τα χρέη του ΕΣΥ»

Όσον αφορά τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας ο κ. Σκουλάκης σημείωσε πως «τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν» ζητώντας από τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη να προχωρήσει στη ρύθμιση των χρεών αυτών, επιρρίπτοντας τεράστιες ευθύνες στη ΝΔ για την προβληματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο χώρο της Υγείας και την επί σειρά ετών απόκρυψη της αλήθειας και παραπλάνηση των Βρυξελλών για τα χρέη των νοσοκομείων.

«Να επανεξεταστεί η ρύθμιση που εισάγει στις περικοπές του Ν. 3833/2010 τους εργαζόμενους στις Δημοτικές Επιχειρήσεις»

Παράλληλα ο κ. Σκουλάκης κατέθεσε στο κ. Σαχινίδη υπόμνημα του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ (Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης & Αποχέτευσης) των ΟΤΑ Ν. Χανίων, ζητώντας να επανεξεταστεί από το υπουργείο η ρύθμιση που εισάγει στις περικοπές του Ν. 3833/2010, 4.000 περίπου εργαζόμενων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις, οι οποίες όμως ούτε ανήκουν στο Κράτος ούτε και χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τέλος, ο κ. Σκουλάκης εστίασε στην ανάγκη όχι απλά να ψηφιστεί το εν λόγω ν/σ αλλά να εφαρμοστεί τονίζοντας πως θα το στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις προκειμένου αυτό να υλοποιηθεί στη πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου