Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Χ.Μαρκογιαννάκης: Ουδέποτε διεκόπη η παρακολούθηση Μαζιώτη

Απέκρουσε ο πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης, την κατηγορία ότι διεκόπη η παρακολούθηση του Νίκου Μαζιώτη, μετά την αποκάλυψη εφημερίδας ότι δόθηκε εντολή για τερματισμό της παρακολούθησης του Μαζιώτη όταν την ευθύνη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης είχε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο κ. Μαρκογιαννάκης, είπε ότι τον Μαζιώτη παρακολουθούσαν δύο υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και η αντιτρομοκρατική.

Επέρριψε ευθύνες για τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί -μετά την αποκάλυψη- σε κάποιους που δεν ενήργησαν σωστά τότε και θέλουν νε επιρρίψουν ευθύνες σε άλλους.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε επίσης ότι ο Μαζιώτης ήξερε πως παρακολουθείται. Επισήμανε ότι συγκεκριμένοι αξιωματικοί από την εποχή της 17Ν, το 2002 μέχρι και το καλοκαίρι του 2009 είχαν αναλάβει την παρακολούθηση και έχουν στη διάθεσή τους έναν ογκωδέστατο φάκελο.

Είπε επίσης πως το καλοκαίρι του 2009 έγινε προσαγωγή του Νίκου Μαζιώτη στη Θήβα, όπου οι αρχές του πήραν τον κινητό αλλά τελικά δεν βρέθηκε τίποτα εις βάρος του.

Είπε, τέλος πως ουδέποτε υπήρξε ολιγωρία στην υπόθεση ειδικά επί των ημερών του. Υπογράμμισε ότι είχε θέσει όλα τα μέσα στις αρχές ώστε να υπάρχει αποτέλεσμα.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου