Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Απαλλαγείτε από τα παλιά σας ρούχα και αποκτήστε νέα πηγαίνοντας σε ...ένα πάρτι

Μήπως βαρεθήκατε τα ρούχα και τα αξεσουάρ σας και δεν έχετε χρήματα για να ... ανανεώσετε την γκαρνταρόμπα σας;
Υπάρχει ένας τρόπος για να απαλλαγείτε από τα παλιά σας ρούχα και να αποκτήσετε νέα, αλλά και καινούργιο στιλ, απλά πηγαίνοντας σ' ένα πάρτι που διοργανώνει, για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, η ομάδα "Restyle Team", που δημιουργήθηκε γι' αυτό τον σκοπό από τέσσερα κορίτσια, ηλικίας 22-23 ετών.

Πρόκειται για το "Swishing Party", που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή (18 Απριλίου), στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (Β. Γεωργίου 1, περιοχή Ευζώνων).


Η φιλοσοφία του swishing είναι η ανταλλαγή. Πρόκειται για μία νέα μορφή αγοράς, χωρίς οικονομικό κόστος, η οποία "γεννήθηκε", στο πλαίσιο της γενικής οικονομικής κρίσης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Όποιος πηγαίνει στο πάρτι, κουβαλά κάποια ρούχα-αξεσουάρ, που δεν χρειάζεται πια και τα ανταλλάσει μ' αυτά που έχουν φέρει άλλοι, χωρίς να έχει ξοδέψει χρήματα.

«Η ιδέα μας ήρθε από το εξωτερικό, όπου γίνονται συχνά τέτοιου είδους διοργανώσεις. Μία φίλη, που είχε πάει στην Ολλανδία, είχε πάρει ρούχα από ένα τέτοιο πάρτι. Μετά τις επιτυχείς διοργανώσεις, που έγιναν στην Αθήνα, αποφασίσαμε να κάνουμε κι εμείς ένα 'swishing party', στη Θεσσαλονίκη» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ιωάννα Μαναβοπούλου, η οποία είναι απόφοιτη του τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης του ΑΤΕ-Ι και έχει κάνει σπουδές styling.

Η ομάδα "Restyle Team" δημιουργήθηκε με σκοπό τη διοργάνωση του πρώτου "Swishing Party" στη Θεσσαλονίκη, από την Ιωάννα Μαναβοπούλου, τη Μαρία Μυλωνά, απόφοιτη φιλολογίας, τη Μυρτώ Τζούμα, φοιτήτρια δημοσίων σχέσεων και τη Μίνα Κότσου, φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

«Σκοπός μας είναι να προωθήσουμε την ιδέα, να εδραιώσουμε το φαινόμενο και να καθιερώσουμε αυτά τα πάρτι. Μ' αυτό τον τρόπο αποτρέπουμε τον κόσμο από το να πετάει στα σκουπίδια ρούχα που δεν χρησιμοποιούνται πλέον και ταυτόχρονα τού δίνουμε τη δυνατότητα να ανανεώσει την γκαρνταρόμπα του, με το ελάχιστο κόστος των 2¤ της εισόδου. Το 'swishing party' είναι απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον και ουσιαστικά είναι μία μορφή ανακύκλωσης. Τα κομμάτια που θα περισσέψουν θα δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα», αναφέρει η Ιωάννα Μαναβοπούλου.

Συμμετέχοντας στο "swishing party" πετυχαίνετε να μην πετάξετε πράγματα που βρίσκονται αρκετό καιρό στην ντoυλάπα σας και να ανανεώσετε την γκαρνταρόμπα σας, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.
Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο "swishing party" θα πρέπει να φέρουν για ανταλλαγή τουλάχιστον ένα ρούχο ή αξεσουάρ. Τα ρούχα και τα αντικείμενα προς ανταλλαγή θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση … όχι τρύπες, καψίματα, λεκέδες κλπ. Για λόγους υγιεινής, δεν θα γίνονται δεκτά για ανταλλαγή εσώρουχα, κάλτσες και σκουλαρίκια. Μπορεί κάποιος να πάρει ένα ρούχο/αξεσουάρ παραπάνω από αυτά που θα φέρει.

Η έναρξη του swishing party θα γίνει στις 12 το μεσημέρα. Εκείνη την ώρα, θα συγκεντρωθούν τα ρούχα και τα αξεσουάρ για να τακτοποιηθούν στον χώρο ανταλλαγής και να χωριστούν σε κατηγορίες, ανάλογα με το είδος τους. Στις 12.30 μμ θα ξεκινήσει η ανταλλαγή, κατά την οποία μπορείτε να επιλέξετε ελεύθερα ανάμεσα στα αντικείμενα που θα υπάρχουν.


ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου