Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΦΟΡΕΙΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ: Συντεχνιακά συμφέροντα η τυχόν ίδρυση Εφετείου στο Ηράκλειο

Την αντίδρασή τους στην ίδρυση Εφετείου Ανατολικής Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο εξέφρασαν τοπικοί φορείς του νομού Χανίων, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν ο νομάρχης Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης, η αντιδήμαρχος του δήμου Χανίων Χαρά Μυλωνάκη, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων Δημήτρης Ποντικάκης και άλλοι τοπικοί παράγοντες των Χανίων.

Ο κ. Αρχοντάκης ανέφερε ότι τη στιγμή που μειώνονται οι δημόσιες δαπάνες και ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, η κυβέρνηση δημιουργεί ένα νέο δικαστήριο χωρίς να χρειάζεται, κάτι που αντιφάσκει στην κυβερνητική πολιτική. «Ναι, να ιδρυθεί Εφετείο στο Ηράκλειο, υπό τον όρο του επανασχεδιασμού του διοικητικού χάρτη της Κρήτης», ανέφερε ο νομάρχης Χανίων.

Η ίδρυση Εφετείου στο Ηράκλειο, σύμφωνα με τον κ. Αρχοντάκη, εξυπηρετεί συντεχνιακά συμφέροντα και συγκεκριμένα, μιας συντεχνίας δικηγόρων του Ηρακλείου. Κάτι, στο οποίο συμφώνησαν και οι παρευρισκόμενοι στο «πάνελ» .

Ο νομάρχης Χανίων ανέφερε ακόμη ότι αν προχωρήσει η κυβέρνηση στην ίδρυση Εφετείου, τότε θα ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο που έχουν υπογράψει οι τοπικοί φορείς, δηλαδή βουλευτές, ο νομάρχης, ο δήμαρχος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων κλπ και θα παραιτηθούν συλλήβδην.

Η κ. Μυλωνάκη ανέφερε, ότι «θα υπάρξουν σφοδρές αντιδράσεις, καθώς οι Χανιώτες είναι πικραμένοι και θυμωμένοι, δεν αντέχουν πλέον την κοροϊδία» . Είπε ακόμη η αντιδήμαρχος ότι δεν υπάρχει ισορροπία ανάπτυξης στα Χανιά, καθώς έχουν μείνει μόνο δύο ρυπογόνες μονάδες στο νομό, αυτή της ΔΕΗ και των αμερικανικών βάσεων.

Ο κ. Ποντικάκης ανέφερε ότι η ίδρυση Εφετείου στο Ηράκλειο έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης που προχωρεί σε πλήρη αναδιάρθρωση του διοικητικού χάρτη της χώρας, με συγχωνεύσεις δήμων, κατάργηση νομαρχιών, συγχώνευση και κατάργηση οργανισμών για εξοικονόμηση πόρων, ενώ παράλληλα προσβάλλει και το κοινό αίσθημα αφού ζητούνται θυσίες από τους πολίτες με περικοπή μισθών, συντάξεων, κλπ και επιβολή νέων φόρων την ίδια στιγμή που το υπουργείο Δικαιοσύνης προτίθεται να σπαταλήσει δημόσιους πόρους για την ίδρυση Εφετείου που δεν χρειάζεται.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων επεσήμανε, επίσης, ότι θα υπάρξουν ανεξέλεγκτες αντιδράσεις, καθώς προσβάλλεται η νοημοσύνη και η αξιοπρέπεια του χανιώτικου λαού, καταλήγοντας ότι θα παλέψουν όλοι μαζί για να μην γίνει το Εφετείο στο Ηράκλειο.

Τέλος, ανέφεραν, ότι θα ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό προκειμένου να του εκθέσουν το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου