Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Πελέ: "Ας βάλει 1000 γκολ πρώτα ο Μέσι"

Ο Πελέ είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και σύμφωνα με την FIFA είναι ο δεύτερος στην σχετική λίστα πίσω από τον Μαραντόνα. Το ταλέντο του, η ποδοσφαιρική του ευφυΐα, τα ποδοσφαιρικά του κατορθώματα είναι αδιαμφισβήτητα όπως και το ότι δεν είναι ο πλέον μετριόφρων άνθρωπος επί γης...

Ο Μέσι μονοπωλεί το ενδιαφέρον στο ποδοσφαιρικό πλανήτη και όπως ήταν λογικό ο Πελέ ρωτήθηκε για το αν ο μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα μπορεί να συγκριθεί μαζί του. Η συγκεκριμένη ερώτηση έχει γίνει σχεδόν σε όλους τους μεγάλους παίκτες που έχουν περάσει από τα γήπεδα αλλά μόνο ο Βραζιλιάνος απάντησε με αυτόν τον τρόπο:


"Κάποιοι μου λένε εάν μπορούν να συγκριθούν οι Μαραντόνα και Μέσι μαζί μου. Εγώ τους απαντάω ότι θα πρέπει πρώτα να αποφασίσουν ποιος είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην Αργεντινή. Όταν ο Μέσι μπορέσει να πετύχει 1000 γκολ, τότε το ξανασυζητάμε", είπε ο Πελέ στην Daily Mail και συνέχισε:

"Ο Μέσι παίζει πολύ καλά για την Μπαρτσελόνα, αλλά θα πρέπει να δείξει και το ταλέντο που έχει και στην εθνική Αργεντινής. Ίσως το κάνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει το καλοκαίρι στην Νότια Αφρική. Θα δούμε".

Σίγουρα δεν ήταν και η καλύτερη απάντηση από έναν άνθρωπο του ποδοσφαίρου όπως ο Πελέ, ενώ ο ίδιος ποτέ δεν μας είπε γιατί δεν μετακόμισε στην Ευρώπη αλλά έμεινε στην Βραζιλία. Σε ένα πρωτάθλημα υποδεέστερο του Ευρωπαϊκού όπου ο υπέρβαρος Ρονάλντο συνεχίζει μία καριέρα που δεν θα είχε ποτέ στην Ευρώπη σαν ποδοσφαιριστής. Σε ένα πρωτάθλημα όπου τα γκολ μπαίνουν χωρίς υποψία συστήματος ή άμυνας.

Αλήθεια ο Ρομάριο που επίσης υποστηρίζει πως πέρασε τα 1000 γκολ αλλά ποτέ δεν του αναγνωρίστηκε είναι καλύτερος του Πελέ; Φυσικά και όχι. Οφ σαιντ ο Εντσον Αράντες και μάλιστα πολύ. Τόσο όσο η ποδοσφαιρική του μαγεία που έχει αφήσει ανεξίτηλο το όνομά του στην ιστορία (και όχι άδικα).

Κανείς δεν ξέρει αν ο Μέσι θα πετύχει 1000 γκολ (αυτά δεν γίνονται στην Ευρώπη) αλλά είναι σχεδόν σίγουρο με τα όσα έχει δείξει μέχρι τώρα, πως δεν θα αποκτήσει ποτέ τέτοια υπεροπτική συμπεριφορά.

sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου