Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΡΕΘΥΜΝΟ:"Εχουν ληφθεί όλα τα προληπτικά μέτρα για την αποφυγή πυρκαγιών".

Συνεδρίασε υπό την προεδρία του Νομάρχη Ρεθύμνου, Γιώργο Παπαδάκη, το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο του Νομού με θέμα την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το Σώμα ενημερώθηκε από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου αναφορικά στην αντιπυρική προστασία και τις πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν ανά το Νομό το προηγούμενο έτος. Αναφορικά στην προηγούμενη αντιπυρική περίοδο τονίστηκε από όλους ότι πήγε πολύ καλά και σε αυτό συνετέλεσαν και οι βροχοπτώσεις του χειμώνα αλλά και η αποτελεσματική συνεργασία των φορέων, οι περιπολίες της Πυροσβεστικής και των εθελοντικών οργανώσεων.

Σε ό,τι αφορά στο σχεδιασμό της φετινής αντιπυρικής περιόδου δόθηκε έμφαση στις περιπολίες, στον καθαρισμο των πρανών, στην εκτέλεση των απαιτούμενων γεωργικών εργασιών καθώς και στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση των πολιτών.
Όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν την ετοιμότητά τους, τονίζοντας ότι έχουν ληφθεί όλα τα προληπτικά μέτρα για την αποφυγή πυρκαγιών.
Τέλος άμεσα θα συσταθεί η Εκτελεστική Γραμματεία του Σ.Ν.Ο., ένα ευέλικτο και μικρότερο σε σύσταση όργανο, αποτελούμενο από τον Νομαρχιακό Σύμβουλο και υπεύθυνο πολιτικής προστασίας, Αντώνη Μπαγιαρτάκη, εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας, το οποίο θα συγκαλείται όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι 4.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κουρητών, Στέφανος Σημαντήρας, ο Κοινοτάρχης Ζωνιανών, Κώστας Παρασύρης, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος και υπεύθυνος πολιτικής προστασίας, Αντώνης Μπαγιαρτάκης, η Προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, Κούλα Κουτεντάκη, εκπρόσωποι των Δήμων, των αρχών και των εθελοντικών οργανώσεων του Νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου