Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Μπλόκο του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας στο αεροδρόμιο

Μπλόκο του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας στο αεροδρόμιο "Ν. Καζαντζάκης" του Ηρακλείου...

Λίγες ημέρες πριν προσγειωθεί η πρώτη πτήση τσάρτερ για τη φετινή τουριστική περίοδο, το ΓΕΑ ζητά από τη διοίκηση του αερολιμένα να επιστρέψει το δρόμο που της έχει παραχωρηθεί για χρήση μπροστά από την κεντρική είσοδο της 126 Σ.Μ., περιορίζοντας τον ήδη ασφυκτικό χώρο στάθμευσης που έχει στη διάθεσή του το αεροδρόμιο για να λειτουργήσει στοιχειωδώς.


Η παραχώρηση της χρήσης του δρόμου, μήκους περίπου 100 μέτρων, που βρίσκεται εντός ζώνης υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έγινε το 2003, όταν οι αυξημένες ανάγκες του αεροδρομίου Ηρακλείου απαιτούσαν επέκταση των διαθέσιμω
ν χώρων στάθμευσης.

Τον περασμένο Μάιο το ΓΕΑ διατύπωσε για πρώτη φορά το αίτημα της επιστροφής του δρόμου, όταν, σύμφωνα με την ΥΠΑ, είχε διαπιστωθεί πρόβλημα με το συνωστισμό των ταξί στο σημείο, παρεμποδίζοντας την ομαλή κίνηση των στρατιωτικών οχημάτων της 126 Σ.Μ.
Τότε, με αφορμή και πάλι την τουριστική περίοδο, η Αεροπορία δεν επέμεινε, ωστόσο φέτος επανήλθε με έγγραφο στις 22 Ιανουαρίου.

«Η Πολεμική Αεροπορία κατανοεί τις ανάγκες του κρατικού αερολιμένα, τις οποίες επισημαίνετε με σχετικά έγγραφά σας, και επιθυμούμε τη συνέχιση της καλής συνεργασίας των δύο φορέων.
Στα πλαίσια της καλής συνεργασίας και συνεννόησης έγινε και η προσωρινή παραχώρηση της εν λόγω οδού...», τονίζεται από το ΓΕΑ, που αν και δεν αφήνει περιθώρια για να αμφισβητηθεί η διάθεση για συνεργασία, προσθέτει:
«Δυστυχώς το εν λόγω τμήμα οδού κρίνεται απαραίτητο για τη λειτουργία της 126 Σ.Μ. και παρακαλούμε για την επιστροφή του, μετατοπίζοντας τη σχετική περίφραξη όπως είχατε δεσμευτεί».


"Πεδίο μάχης"


Πλέον αναζητείται και νέος συμβιβασμός ανάμεσα σε ΓΕΑ και ΥΠΑ, με τη διοίκηση του αερολιμένα να προσπαθεί να λύσει το "γρίφο" της χωροταξίας σε περίπτωση που συρρικνωθεί ο διαθέσιμος χώρος.
Εάν δε δοθεί άμεσα λύση, το αεροδρόμιο του Ηρακλείου κινδυνεύει τη θερινή περίοδο να μετατραπεί σε "πεδίο μάχης", με πρωταγωνιστές τους εργαζόμενους, που θα χάσουν ζωτικό χώρο στάθμευσης των οχημάτων τους, ιδιωτική εταιρεία που έχει μισθώσει τμήμα του χώρου που γειτνιάζει με το δρόμο που ζητείται να επιστραφεί, καθώς και τους οδηγούς ταξί που χρησιμοποιούν το τμήμα του δρόμου ως στάση αναμονής.



ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου