Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Ομοφυλόφιλοι θέλουν να παντρευτούν...

Νέο παράπονο Κύπριου που θέλει να ενωθεί με τα δεσμά του γάμου με τον επίσης Κύπριο σύντροφό του, εξετάζει η Επίτροπος Διοικήσεως Ηλιάνα Νικολάου.

Σύμφωνα με την
ίδια, ήδη τον τελευταίο καιρό έχουν διερευνηθεί τρία με τέσσερα παράπονα από άτομα που το μόνο που διεκδικούν είναι το δικαίωμα τους να παντρευτούν τον αγαπημένο τους και να μπορούν να διακινούνται ελεύθερα ζώντας μαζί στην Κύπρο.

«Έχει αλλάξει πια η έννοια του γάμου και υπάρχουν αρκετά νέα δεδομένα που θα πρέπει να επανεξετάσουμε και να δούμε ποια θα είναι η στάση μας πάνω σε αυτά τα θέματα. Όπως είναι τα πράγματα στην Κύπρο, δεν επιτρέπεται η τέλεση γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων προσώπων, υπάρχει έλλειψη σχετικού νομοθετικού πλαισίου», ανέφερε η κ. Ηλιάνα Νικολάου, προσθέτοντας πως «το θέμα τέλεσης γάμου του Κύπριου πολίτη είναι στην τελική ευθεία και μέχρι τον άλλο μήνα θα υπάρχει έτοιμη έκθεση με συγκεκριμένες εισηγήσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες».
Ο νεαρός αποτάθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και στο Δήμο Πάφου απ' όπου και πήρε αρνητική απάντηση, αφού η νομοθεσία μας δεν προνοεί την τέλεση γάμων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

«Αποφάσισα με τον Κύπριο σύντροφό μου να ενώσουμε τις ζωές μας με τα δεσμά του γάμου», είπε ο νεαρός Α.Μ., συμπληρώνοντας ότι «δυστυχώς η κλειστή κοινωνία μας και οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν ενέκριναν το αίτημά μου αναγκάζοντάς με να προσφύγω στην Επίτροπο Διοικήσεως για να υποβάλω το παράπονό μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου