Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Χανιά-«Η μεγαλύτερη διοικητική τομή ο Καλλικράτης»δήλωσε ο Γ. Μίχας

Ως την μεγαλύτερη διοικητική τομή που θα αλλάξει τη χώρα, χαρακτήρισε τον «Καλλικράτη» το μέλος του ΠΣ του ΠΑΣΟΚ και Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μιχας ,που έδωσε το "παρών" στην ολομέλεια των στελεχών της αυτοδιοίκησης στα Χανιά, η οποία πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ.

Ο κ Μίχας αναφέρθηκε και στο χρονοδιάγραμμα μέχρι ο Καλλικράτης γίνει νόμος του κράτους, εκτιμώντας ότι αυτό θα συμβεί ως το τέλος Απριλίου « Ολοκληρώνεται η διαβούλευση μέσα στο Γενάρη σε ότι αφορά το πρώτο κομμάτι που έχει να
κάνει με το θεσμικό Δηλαδή, πώς θα είναι οι περιφέρειες, πώς θα είναι οι δήμοι, ποιές θα είναι οι αρμοδιότητες»

Όπως είπε ο κ Μιχας, θα δοθεί η δυνατότητα σε ΕΝΑΕ και ΚΕΔΚΕ να καταθέσουν προτάσεις για για το ποιες αρμοδιότητες περιμένει η αυτοδιοίκηση από τα υπουργεία ενώ και τα υπουργεία θα μπουν σε αυτή την διαδικασία Αμέσως μετά θα ξεκινήσει το κομμάτι που αφορά τους δήμους και είναι το χωροταξικό.
Ο κ Μίχας επανέλαβε ότι το σχέδιο του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν είναι τελικό αλλά απλά αποτελεί τον μπούσουλα Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι στο τελικό σχέδιο θα ισχύσουν τα ιδια χαρακτηριστικά για όλη την Ελλάδα. Ερωτώμενος για το ρόλο που ο ίδιος θα διεκδικήσει, δήλωσε παρών σε ότι του ζητηθεί από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

« Για μένα δεν είναι πρώτη προτεραιότητα τι θα κάνω εγώ ,δηλώνω ότι θα σταθώ δίπλα στην κυβέρνηση και τον Γιάννη Ραγκουση για να πετύχει ο θεσμός»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου