Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Περιφερειάρχης: Θα διαλευκανθεί μέχρι τέλους η υπόθεση καθίζησης δρόμου στο Ηράκλειο.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με την καθίζηση που παρουσιάστηκε στον δρόμο της παράκαμψης Σίβα-Αυγενικής προς Αγ. Βαρβάρα ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Αθανάσιος Καρούντζος δήλωσε:
« Σήμερα διέταξα Επιτροπή να κάνει τον έλεγχο σε επίπεδο μελέτης βάση της οποίας δημοπρατήθηκε η συγκεκριμένη εργολαβία, σε επίπεδο υλοποίησης- αν έχουμε πάει σωστά μέχρι τώρα- όσο και σε επίπεδο τήρησης υποχρεώσεων από πλευράς του αναδόχου, ή της ίδιας της υπηρεσίας.
Όπου και αν βρίσκονται οι αιτίες, αυτή η υπόθεση θα διαλευκανθεί μέχρι τέλους.»


Ερ. Κ. Γενικέ κανείς δεν αμφισβητεί ότι το πρόβλημα αυτό υπήρχε πριν την βροχόπτωση. Είχαν διαπιστωθεί από την ΔΕΚΕ ρωγμές στον δρόμο , κάποιες τεχνικές αστοχίες.
Απ. Μ
πορεί να είναι λάθος της μελέτης ή και λάθος υλοποίησης της μελέτης. Γι αυτό διέταξα τον έλεγχο από την Επιτροπή να γίνει και στα τρία επίπεδα και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου και αν υπάρχουν.
Ερ. Υπάρχει κάποιο σχόλιο από σας σε σχέση με τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις στον χώρο της υγείας και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου; Είχαμε και την παρέμβαση της υπουργού Υγείας.

Απ. Δεν μπορώ να κάνω κανένα σχόλιο διότι δεν έχει αρμοδιότητα η Περιφέρεια. Είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση και αυτό που γνωρίζω είναι, ότι ήδη το υπουργείο έχει επιβληθεί της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου