Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Το φθινόπωρο καταφθάνει το νέο «χειριστήριο κίνησης» για το PlayStation

H Sony ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αναβάλλει μέχρι το φθινόπωρο του 2010 το λανσάρισμα του «Motion Controller», ενός συστήματος που συνδέεται στο PlayStation 3 και παρακολουθεί τις φυσικές κινήσεις του χρήστη.
Το πρωτότυπο σύστημα μοιάζει με γλυφιτζούρι και σχεδιάστηκε να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με την κάμερα PlayStation Eye που κυκλοφορεί ήδη στην αγορά.

Οι κινήσεις του χρήστη αναπαράγονται έτσι πιστά από τους χαρακτήρες των παιχνιδιών, οι οποίοι μπορούν για παράδειγμα να κραδαίνουν σπαθιά, ρακέτες ή όπλα, εξήγησε η εταιρεία.
Το Motion Controller παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο πέρυσι τον Ιούνιο, και η Sony ήλπιζε να το λανσάρει στις αρχές του 2010.
Αποφάσισε τελικά να περιμένει μέχρι να παρουσιαστούν αρκετά παιχνίδια που αξιοποιούν τις δυνατότητες του συστήματος.

Νέοι τίτλοι αναπτύσσονται ήδη από τη Sony αλλά και από άλλες εταιρείες, ανακοίνωσε από το Τόκιο ο Καζούο Χιράι, πρόεδρος της Sony Computer Entertainment.


Η τεχνολογία χειρισμού μέσω φυσικών κινήσεων πρωτοεμφανίστηκε στην αγορά με το Wii της Nintendo, η οποία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι μειώνει την τιμή της κονσόλας από τα 250 στα 200 δολάρια. Ανάλογο σύστημα αναπτύσσει και η Microsoft για το Xbox 360.
To «Project Natal» συνδυάζει κάμερα, αισθητήρα βάθους, μικρόφωνο και επεξεργαστή και σε ορισμένα παιχνίδια καταργεί εντελώς τα χειριστήρια.


ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου