Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Με 109 εκ. στο λογαριασμό τους οι U2

Οι U2 με το 360° tour ήταν το πλέον επιτυχημένο οικονομικά γκρουπ του 2009. Ούτε λίγο ούτε πολύ 109 εκατομμύρια δολάρια προστέθηκαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς χάρη στην παγκόσμια περιοδεία τους, τις πωλήσεις δίσκων και τις άλλες δραστηριότητες, σύμφωνα με το περιοδικό Billboard.


Η συγκεκριμένη περιοδεία θεωρείται η πιο ακριβή παραγωγή που στήθηκε ποτέ, ενώ συγκεντρώνει πρωτοφανή αριθμό θαυμαστών.

α έσοδά τους ξεπέρασαν κατά πολύ το ποσό που αντιστοιχεί στα διπλάσια κέρδη του δεύτερου στη λίστα, Bruce Springsteen.

Ο Springsteen κέρδισε 58 εκατομμύρια δολάρια, τον ακολουθούν η Madonna με 47 εκατομμύρια δολάρια και τέταρτοι στη λίστα βρίσκονται οι AC/DC με κέρδη 44 εκατομμύρια δολάρια.

Οι U2 βρίσκονται στα μέσα της παγκόσμιας περιοδείας τους, με τίτλο « 360° tour» και σύμφωνα με το Billboard οι περιοδείες είναι η πλέον επικερδής δραστηριότητα για κάθε καλλιτέχνη.

Οι Coldplay ήταν το πιο επιτυχημένο μουσικό group της Μ. Βρετανίας, καταλαμβάνοντας την όγδοη θέση στη λίστα, με κέρδη 27 εκατομμύρια δολάρια για το περασμένο έτος.

Ο «θρυλικός» Michael Jackson ήταν ο «βασιλιάς» εκτός της ποπ και των πωλήσεων CD και ringtoneς το 2009, ωστόσο έφτασε μόλις στη θέση 20 της λίστας με τους πιο κερδοφόρους καλλιτέχνες του περιοδικού.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου