Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Η καγκελάριος Μέρκελ αποκλείει γερμανική οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα

Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι η χώρα της δεν θα προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα εκφράζοντας παράλληλα ικανοποίηση για τα μέτρα που ελήφθησαν από την Αθήνα για τη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος.

Σε ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο κανάλι ARD της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης, για το ενδεχόμενο μιας οικονομικής στήριξης της Ελλάδας εκ μέρους της Γερμανίας, η Μέρκελ είπε ότι "δεν τίθεται απολύτως τέτοιο
θέμα".
"Έχουμε μια ευρωπαϊκή συνθήκη σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχουν δυνατότητες να βοηθηθούν οικονομικά, κράτη που αντιμετωπίζουν προβλήματα".

Η γερμανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν προβλέπεται βοήθεια των χωρών της ζώνης του ευρώ στην Ελλάδα.
"Μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα αυτή τη στιγμή δηλώνοντας σαφώς ότι πρέπει να πληροί τα καθήκοντά της" με την εφαρμογή ενός προγράμματος σταθερότητας, πρόσθεσε η γερμανίδα καγκελάριος η οποία την Παρασκευή θα δεχτεί τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.


Η Ελλάδα πρέπει να επιδείξει "μεγάλο θάρρος", να "μειώσει το έλλειμμα των δημοσίων οικονομικών της" και να ανακτήσει τη "χαμένη αξιοπιστία" της, τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου