Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

ΡΕΘΥΜΝΟ:Ασφυκτική η κατάσταση στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου

Ασφυκτική είναι η κατάσταση στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, καθώς πλέον για τους τρεις μόνο γιατρούς είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανταποκριθούν στις ανάγκες της.

Η κρίση ιατρού παθολόγου έχει ολοκληρωθεί από τις 12 Νοεμβρίου, αλλά από τότε, 3,5 μήνες δηλαδή, ο διορισμός του εκκρεμεί. Άλλη μια εμπλοκή στα «γρανάζια» της γραφειοκρατίας του Υπουργείου...

Παράλληλα, έχει προκηρυχθεί μια θέση παθολόγου Β΄ Επιμελητή, αλλά εφόσον ακόμη δεν έχει διοριστεί ο γιατρός του οποίου η κρίση έχει γίνει, γίνεται αντιληπτό πόσο θα καθυστερήσει αυτή η θέση.
Αξίζει να σημειώσουμε μάλιστα για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος, ότι η Κλινική λειτουργεί με τρεις γιατρούς τη στιγμή που οι οργανικές θέσεις που προβλέπονται είναι για οκτώ γιατρούς. Αν και οι γιατροί δεν σκέφτονται να προχωρήσουν άμεσα σε κινητοποιήσεις, δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να γίνει δυναμική κινητοποίηση, εάν δεν στελεχωθεί η κλινική με επιπλέον προσωπικό.

Προβλήματα λόγω συνταξιοδότησης προσωπικού


Στο μεταξύ νέα προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου θα δημιουργηθούν λόγω της συνταξιοδότησης διοικητικών υπαλλήλων του νοσηλευτικού Ιδρύματος, όπως επισημαίνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Ξεξάκης.
Περίπου 15 υπάλληλοι αναμένεται να δηλώσουν παραίτηση λόγω συνταξιοδότησης, κάτι που σημαίνει ότι αν το Υπουργείο δεν δράσει άμεσα για την κάλυψη των κενών αυτών με νέους υπαλλήλους, τότε θα δημιουργηθούν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στο ίδρυμα.
Oι συνταξιοδοτήσεις αναμένεται να γίνουν εντός της περιόδου έξι μηνών από σήμερα, επομένως αν η διαδικασία των προσλήψεων δεν προχωρήσει σύντομα, τότε το Νοσοκομείο θα αποκτήσει άλλη μια «πληγή».

Επιπλέον, στάσιμο παραμένει το θέμα της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, αφού ακόμη δεν έχει εγκατασταθεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΠΑΝΟΜ, όπως τονίζει ο κ. Ξεξάκης, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της επέκτασης. Υπενθυμίζεται πως ο εργολάβος έχει σταματήσει τις εργασίες λίγο πριν την ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας, καθώς δεν έχει πληρωθεί για εργασίες που έχει κάνει μέχρι σήμερα.

Ιατρείο αλλεργικής ρινίτιδας στο Ωτορινολαρυγγολογικό Τμήμα


Υπάρχουν κι ευχάριστα νέα όμως στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπως το γεγονός της επικείμενης λειτουργίας ιατρείου αλλεργικής ρινίτιδας στο Ωτορινολαρυγγολογικό τμήμα. Εντός του Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί το ιατρείο το οποίο θα μπορεί να κάνει διάγνωση και να προσφέρει θεραπεία με μακροχρόνια αγωγή.
Η πρωτοβουλία ανήκει σε γιατρό του Τμήματος, σύμφωνα με το Διοικητή του Νοσηλευτικού ιδρύματος, που εδώ και καιρό είχε την επιθυμία να δημιουργηθεί ένα τέτοιο ιατρείο στο Νοσοκομείο.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι περίπου το 20-25% του ελληνικού πληθυσμού πάσχει από κάποιου βαθμού αλλεργική ρινίτιδα.

Τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας είναι καταρροή, μπούκωμα, κνησμός, οπισθορινική έκκριση. Δεν είναι απαραίτητο να συνυπάρχουν όλα, είναι δυνατόν για παράδειγμα μια αλλεργική ρινίτιδα να χαρακτηρίζεται μόνο από καταρροή.

Η αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να είναι εποχική, δηλαδή να εμφανίζεται την άνοιξη ή όλο το χρόνο ανάλογα με το αίτιο.

Το Ιατρείο στοχεύει στη διαμόρφωση της κατάλληλης αγωγής με την οποία θα επιτευχθεί ύφεση των συμπτωμάτων των ασθενών.



ΧΑΡΑ ΒΗΛΑΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου