Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Εμπορική δραστηριοποίηση της ΕΑΣ Σητείας μέσω συνεργασιών

Με στόχο να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική στον χώρο του εμπορίου, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας προχωρά σε συνεργασίες που αποσκοπούν να βελτιώσουν την προώθηση και παρουσία στην αγορά των προϊόντων των αγροτών της.

Ήδη έγινε γνωστό ότι η ΕΑΣ Σητείας θα συμμετάσχει στο «Ελληνικό ράφι», μια συνεταιριστική πρωτοβουλία για ένα brand όνομα αγροτικών προϊόντων, που σαν στόχο έχει την άμεση προώθηση -χωρίς την παρουσία μεσαζόντων-τοπικών προϊόντων, από το «χωράφι στο ράφι».

Όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Μανώλης Βακόντιος, ήδη έχει ξεκινήσει η συνεργασία παραγωγών από τον Έβρο μέχρι τη Σητεία, για την προώθηση προϊόντων σε όλη την Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε ότι πέραν των τυποποιημένων προϊόντων (κρασί-λάδι) που διαθέτει η Ένωση, άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει και η διάθεση οπωροκηπευτικών στα καταστήματα της «Ελληνικής Διατροφής» και του ομίλου «ΕΛΟΜΑΣ».

«Στόχος της διοίκησης ήταν να βρούμε έναν τρόπο, ώστε τα ζημιογόνα τμήματα της Ένωσης Σητείας να γίνουν πάλι λειτουργικά και ανταγωνιστικά», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μανόλης Βακόντιος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, προκειμένου να ενημερώσει για την απόφαση του Δ.Σ. να συνεργαστεί με το ΙΝΚΑ (ΕΛΟΜΑΣ), πρόταση που, όπως τόνισε, εναρμονίζεται με τους στόχους της Ενωσης και απαντά στις προκλήσεις της εποχής.
Μάλιστα, , χαρακτηρίζοντας τη συνεργασία ως την πλέον συμφέρουσα, ο κ.Βακόντιος έκανε γνωστό ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να δημιουργηθεί μία νέα εταιρεία (ΕΑΣ-ΕΛΟΜΑΣ) που θα δραστηριοποιηθεί στην προώθηση των τοπικών προϊόντων σε όλη την Ελλάδα..


Ναπολέων Σαραντίδης-agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου