Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Η ισχυρότερη κάρτα γραφικών της αγοράς

Η AMD ανακοίνωσε σήμερα τη διάθεση της πρώτης κάρτας γραφικών από τη νέα σειρά καρτών γραφικών ATI FirePro professional graphics, με τεχνολογία ATI Eyefinity.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα ATI FirePro V8800 αποτελεί την πιο ισχυρή κάρτα γραφικών της αγοράς και τη μοναδική κάρτα για επαγγελματική χρήση που υποστηρίζει τεχνολογία ATI Eyefinity multi-display και Microsoft DirectX 11.

Η ATI FirePro V8800 προσφέρει 2,6 teraflops (raw computing power) με την υψηλότερη μνήμη bandwidth (147,2 GB/s) σε κάθε κάρτα – πάνω από 2 φορές μεγαλύτερη ισχύς σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Μέσα στους επόμενους μήνες η AMD σχεδιάζει την προώθηση της καινούργιας οικογένειας καρτών γραφικών ATI FirePro, νέας γενιάς, προσφέροντας πολυάριθμες 2D και 3D επιλογές, για επαγγελματική χρήση σε τομείς: CAD, Digital Content Creation (DCC), Broadcast, Medical Imaging και Financial Services.



Τεχνολογία ATI Eyefinity multi-display

Με την τεχνολογία ATI Eyefinity οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως και 2 φορές περισσότερο το χώρο εργασίας της οθόνης με μία μόνο κάρτα, αυξάνοντας την αποδοτικότητα. Με την ATI FirePro V8800 μπορούν να συγχρονιστούν με ευκολία τρεις και τέσσερις οθόνες υπολογιστή, με μία απλή σύνδεση των επιπλέον οθονών στην κάρτα γραφικών.

Με την κάρτα γραφικών ATI FirePro V8800 οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως και τέσσερις ανεξάρτητες οθόνες 30’’, διαθέτοντας 16,4 εκ. pixels ζωντανού χρώματος, για ένα πραγματικά συναρπαστικό περιβάλλον

Περισσότερος χώρος στην επιφάνεια εργασίας: αποδοτικότερη multitasking διαχείριση και προβολή περισσότερων σχεδίων, εφαρμογών και εικόνων ταυτόχρονα.

Γρήγορη ροή εργασίας: αποφυγή χρονοβόρων ενεργειών, όπως εναλλαγή εφαρμογών, παράθυρων, χρήση ποντικιού (κλικ και κύλιση).

Single desktop: υποστήριξη ενός διαισθητικού Graphical User Interface που επιτρέπει τη διαμόρφωση ενός ενιαίου desktop σε πολλαπλές οθόνες.

Συγχρονισμός outputs: η τεχνολογία ATI Eyefinity συνεργάζεται άψογα με το ATI FirePro S400 Synchronization Module, που επιτρέπει τον συγχρονισμό έως και τεσσάρων οθονών ανά κάρτα γραφικών σε μια στιγμή.

Υποστήριξη της αγοράς

Η επόμενη γενιά ATI FirePro professional graphics είναι σχεδιασμένη και έτοιμη να υποστηρίξει τις απαιτήσεις της αγοράς και τις κορυφαίες εφαρμογές interfaces, συμπεριλαμβανομένων των OpenGL, OpenCL και DirectX 11.

Ο OpenGL 4.0 περιλαμβάνει νέο tessellation feature που επιτρέπει στις εφαρμογές την ενίσχυση της γεωμετρίας, ενώ επίσης βελτιώνει ακόμα περισσότερο το interoperability με τον OpenCL.

Το λογισμικό ATI Stream της AMD υποστηρίζει τον OpenCL 1.0 και επιτρέπει την πρόσβαση στους developers στους GPU και CPU x86 επεξεργαστές σε ένα workstation ή το PC.

Η τελευταία γενιά της ATI FirePro professional graphics αποτελεί ένα hardware συμβατό με το DirectX 11 και η ATI FirePro V8800 είναι η μόνη ικανή επαγγελματική επιλογή γραφικών για τη υποστήριξη DirectCompute 11, σήμερα.

Διασφάλιση αξιοπιστίας

Η AMD συνεργάζεται στενά με τους κορυφαίους παρόχους εφαρμογών για τη βελτιστοποίηση των ATI FirePro professional graphics, οι οποίες έχουν πιστοποιηθεί με περισσότερες από 90 εφαρμογές.

Όλες οι ATI FirePro professional graphics είναι δοκιμασμένες σε πραγματικά σενάρια, ώστε να εξασφαλίζουν τη συμβατότητα και τη σταθερότητα. Η AMD, επίσης, εκδίδει ενημερώσεις των drivers, παρέχοντας βελτιώσεις στην απόδοση, στα χαρακτηριστικά και υποστήριξη από τη σειρά καρτών γραφικών ATI FirePro.

Κέρδος online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου