Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Τα site που εξαπατούν τους καταναλωτές

Όλο και περισσότερα site με ελκυστικές και φθηνές αγορές κάνουν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια. Η ραγδαία αυτή εξάπλωση δημιουργεί πονοκέφαλο στην υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αφού οι καταγγελίες για εξαπάτηση πέφτουν βροχή.

Υπάρχουν λοιπόν ιστοσελίδες που διαφημίζουν οτι πωλούν επώνυμα προϊόντα σε πολύ χαμηλή τιμή. Για παράδειγμα μπορεί κανείς να βρεί κινητό Ιphone με 150 ευρώ.

Στην πραγματικότ
ητα όμως πρόκειται για μια καλοστημένη παγίδα προς τον surfer αφού οι επιτήδιοι που βρίσκονται από πίσω έχουν σκοπό μόνο να πάρουν τα χρήματα, χωρίς ποτέ να δώσουν το προϊόν. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που καταναλωτές έχασαν αρκετά χρήματα από την πιστωτική τους κάρτα με υποκλοπή κωδικού και το διαπίστωσαν όταν ήταν πολύ αργά.

Ένα άλλο κόλπο που χρησιμοποιούν οι μαφιόζοι του διαδικτύου είναι η αποστολή ελκυστικών email με απίθανες προσφορές .Σε αυτήν την περίπτωση προκειμένου να παγιδέυσουν τον χρήστη τον προτρέπουν να μπεί σε μια ιστοσελίδα που στην πραγματικότητα είναι φαινομενική και όχι υπαρκτή.(scam)

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου