Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Βροχή από mega deals στον τουρισμό - Πωλητήριο σε 400 ξενοδοχεία ελληνικών συμφερόντων

Χρονιά ραγδαίων ανακατατάξεων και ανανέωσης στον χώρο του τουρισμού αποδεικνύεται με το «καλημέρα», το 2010.
Την στιγμή που περισσότερα από 400 ξενοδοχεία ελληνικών συμφερόντων διατίθενται ανοιχτά προς πώληση, καθότι οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στην
κρίση, κορυφαίοι διεθνείς ξενοδοχειακοί όμιλοι και εγχώρια επενδυτικά κεφάλαια επιλέγουν αυτή τη στιγμή για να επενδύσουν στον ελληνικό τουρισμό και τις προοπτικές του.
Αποδεικνύοντας ότι η κρίση γεννάει ευκαιρίες, πολυεθνικοί όμιλοι όπως η Hilton και η Starwood ισχυροποιούν την παρουσία τους στην χώρα μας.

Αναπτυσσόμενες ελληνικών συμφερόντων υγιείς εταιρείες όπως η Aquis Hotels, η Χανδρής και η Airotel αυξάνουν το χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων τους, ενώ η πρώτη μεγάλου μεγέθους τουριστική επένδυση Costa Navarino στην Μεσσηνία ανοίγει τις πόρτες της στις αρχές του καλοκαιριού.

Starwood και Hilton Ως ψήφος εμπιστοσύνης στις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού ερμηνεύτηκε από πολλούς η σχεδόν ταυτόχρονη κίνηση των αμερικανικών ξενοδοχειακών κολοσσών Starwood Hotels & Resorts Worldwide και Hilton Worldwide να προσθέσουν στο χαρτοφυλάκιό τους δύο πολυτελή ξενοδοχεία στις Ρόδο και Κω.

Συγκεκριμένα, η Hilton επέκτεινε τη δραστηριότητά της στη χώρα μας με τη λειτουργία και δεύτερου ξενοδοχείου -μετά το Ηilton Aθηνών ανακοινώνοντας την υπογραφή συμφωνίας franchise 20ετούς διάρκειας με την ΑΚΤΗ ΧΕΛΩΝΑ ΑΕ, στο μόλις 6 μηνών ξενοδοχείο της εταιρείας «Helona Resort».

Το ξενοδοχείο, το οποίο ανήκει στον όμιλο Lakitira Hotels (του γνωστού εφοπλιστή Νίκου Ανδριόπουλου) θα ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων συγκροτήματος Doubletree by Hilton. Το 5 αστέρων παραθαλάσσιο ξενοδοχείο, ως μέλος του ξενοδοχειακού ομίλου Lakitira Hotels, με δυναμικό 4 μονάδων στην Κω, έκανε έναρξη λειτουργίας τον Ιούνιο του 2009. Ο προϋπολογισμός της επένδυσης έφθασε τα 40 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα, ο Patrick Fitzgibbon, αντιπρόεδρος της Hilton Worldwide, με αφορμή τη συμφωνία δημοσιοποίησε το ενδιαφέρον της εταιρείας για περαιτέρω επέκταση με όλα τα brands της σε όλη τη χώρα.
Λίγες μέρες μετά η Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc ανακοίνωσε την ένταξη στο δυναμικό της τής όγδοης ξενοδοχειακής μονάδας στην Ελλάδα, καθώς ανέλαβε τη λειτουργική διαχείριση του ξενοδοχείου 5 αστέρων Imperial Rhodes το οποίο μετονομάζεται σε Sheraton Rhodes Resort.

Το προσφάτως ανακαινισμένο Sheraton Rhodes Resort διαθέτει 401 δωμάτια και βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το ιστορικό κέντρο της πόλης της Ρόδου.
Σημειώνεται ότι η Starwood έχει υπογράψει συμφωνίες για την ανάληψη της λειτουργικής διαχείρισης άλλων 3 μονάδων πολυτελείας.
Δύο μονάδες (Romanos Navarino Dunes Resort, The Luxury Collection και Westin Navarino Dunes Resort) θα λειτουργήσουν τον Μάιο στη Μεσσηνία στο τουριστικό συγκρότημα του Costa Navarino ιδιοκτησίας του Ομίλου Β. Κωνσταντακόπουλου. Επίσης, στον Αστέρα Βουλιαγμένης αναμένεται η λειτουργία του κλειστού σήμερα ξενοδοχείου Αφροδίτη με την επωνυμία W Athens.
Η διαρκώς αναπτυσσόμενη Aquis resort & hotels του νέου σημαντικού ονόματος στην ελληνική ξενοδοχία, Γιάννη Κεντ, συνεχίζει και το 2011, την ανάπτυξη ενός ικανού χαρτοφυλακίου μονάδων σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές της χώρας.
Ήδη η νεοσύστατη αλυσίδα, στην οποία μετέχει ο σεΐχης Αλ Ναχαγιάν (Tahnoon Bin Saeed Al Nahayan), μέλος της πανίσχυρης οικογένειας του Αμπού Ντάμπι, έχει υπό τον έλεγχό της 12 ξενοδοχεία και συνολικά πάνω από 9.000 κλίνες σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, με την ανάπτυξη, ο όμιλος τρέχει επενδυτικό πρόγραμμα 39 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των μονάδων του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Aquis βρίσκεται κοντά σε δύο πολύ μεγάλες κινήσεις: την απόκτηση του Capsis της Ρόδου ιδιοκτησίας Ντίας Καψή και του ξενοδοχείου 5 αστέρων Corfu Palace ιδιοκτησίας του Χρήστου Φωκά, βιομηχάνου που ζει μόνιμα στη Ζυρίχη.

Οι Έλληνες κινούνται δυναμικά στη Θεσσαλονίκη
Με μια επένδυση 65 εκατ. ευρώ έκανε την είσοδό του στη Θεσσαλονίκη ο ξενοδοχειακός όμιλος Χανδρή, που εδώ και λίγο καιρό άνοιξε στη δυτική είσοδο της πόλης το 5 αστέρων ξενοδοχείο «The Met Hotel».
Το νέο ξενοδοχείο, που βρίσκεται επί της 26ης Οκτωβρίου, διαθέτει 212 δωμάτια και σουίτες, 13 αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, δυναμικότητας 1.200 ατόμων και χώρο στάθμευσης 250 θέσεων, ενώ απασχολεί 160 εργαζομένους. Την τελευταία πενταετία ο όμιλος Χανδρή έχει υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 120 εκατ. ευρώ στον ξενοδοχειακό κλάδο. Τον έβδομο κρίκο στην αλυσίδα των ξενοδοχείων του πρόσθεσε, στις 9 Ιανουαρίου, ο Όμιλος Airotel αυξάνοντας κατά 30% τη δυναμικότητά του.

Πρόκειται για το ξενοδοχείο Galaxy, δυναμικότητας 150 δωματίων στο κέντρο της Καβάλας, το οποίο εκμισθώθηκε από τον όμιλο για διάρκεια 25 ετών.
Το ξενοδοχείο λειτουργεί σε δωδεκάμηνη βάση και διαθέτει συνεδριακούς χώρους. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Αλέξανδρος Βασιλικός, θα ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος για την ανακαίνισή του, ύψους άνω των 4 εκατ. ευρώ, ενώ πρόκειται να κλείσει άμεσα για τις εργασίες με στόχο να επαναλειτουργήσει στις αρχές του 2011.
Τις πύλες του ανοίγει την 1η Μαΐου 2011 το πεντάστερο ξενοδοχείο Blue Lagoon Village, μέλος της Blue Lagoon group, της γνωστής οικογένειας στις τουριστικές επιχειρήσεις, Ζαχαρία. Πρόκειται για ένα μοντέρνο πολυτελές ξενοδοχείο σε μία πλούσια έκταση πρασίνου 100.000 τετραγωνικών μέτρων, με θέα την πιο φημισμένη αμμώδη παραλία της Κω, στην Κέφαλο. Στα τέλη του προηγούμενου χρόνου ξεκίνησε η λειτουργία του Excelsior Hotel. Το υπερπολυτελές μπουτίκ ξενοδοχείο 5 αστέρων στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, ανήκει στην οικογένεια Τορνιβούκα, των Μακεδονικών Ξενοδοχείων.
Το Excelsior, επένδυσης 5 εκατ. ευρώ, είναι μέλος των «Small Luxury Hotels of the World», μοναδικό στο κέντρο της πόλης.

Ξενοδοχειακή μονάδα, επένδυσης 3 εκατ. ευρώ, δημιούργησε στην περιοχή της Αγχιάλου Θεσσαλονίκης η εταιρεία Γ. Σιβρής & ΣΙΑ ΟΕ, που δραστηριοποιείται στον κλάδο των δομικών μηχανημάτων. Το μάνατζμεντ του ξενοδοχείου Neve Mountain Resort & Spa ανέλαβε παραμονές του 2010 για διάστημα 15 ετών, η ξενοδοχειακή αλυσίδα Domotel (γνωστή Domotel Les Lazaristes, στη Θεσσαλονίκη).


ΙΣΟΤΗΜΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου