Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2010

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Εργαζόμενος μηνύει το ΠΕΠΑΓΝΗ για την ασθένεια του

Επί έναν χρόνο υπήρξε μέλος της Επιτροπής Ζυγίσματος Επικίνδυνων Ιατρικών και Μολυσματικών Αποβλήτων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Κρήτης.
Σή
μερα θεωρείται ο νεότερος ασθενής με καρκίνο του προστάτη παγκοσμίως και η περίπτωσή του μάλιστα έγινε και αντικείμενο έρευνας.
Ο λόγος για έναν 46χρονο Ηρακλειώτη, ο οποίος με αγωγή που κατέθεσε στρέφεται κατά του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου,
στο οποίο επιρρίπτει ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η υγεία του.

Παραλείψεις


Στην αγωγή που κατατέθηκε στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου ο 46χρονος εγκαλεί το νοσοκομείο, κάνοντας λόγο για εγκληματικές παραλείψεις σε επίπεδο εξοπλισμού και ενημέρωσης, ενώ τονίζει ότι παρέμεινε στη συγκεκριμένη θέση για έναν χρόνο όταν ο συνήθης χρόνος απασχόλησης άλλων υπαλλήλων είναι από έναν έως και τρεις μήνες.

Οι νομικοί σύμβουλοι του 46χρονου κάνουν λόγο για πρωτοφανή και συστηματική παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, αλλά και για σοβαρές παραλείψεις από πλευράς διοίκησης του νοσοκομείου, που είχαν καταστρεπτικές συνέπειες για τον οργανισμό του ενάγοντα.

Μάλιστα, στην αγωγή του υποστηρίζει ότι, παρότι για έναν ολόκληρο χρόνο ερχόταν σε άμεση επαφή με τα μολυσματικά και ραδιενεργά απόβλητα του νοσοκομείου, δεν είχε υποβληθεί στη στοιχειώδη εκπαίδευση (η ειδικότητά του ήταν αυτή του ξυλουργού), ενώ ποτέ δεν του είχαν χορηγηθεί από τη διοίκηση τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας, όπως μάσκες και στολές εργασίας.
Επίσης, δεν είχε ενημερωθεί για τους κινδύνους που εγκυμονούσε για την υγεία του η καθημερινή του επαφή με τα απόβλητα.


Γιατροί

Ο 46χρονος Ηρακλειώτης ισχυρίζεται ότι «η παρουσίαση και ανάπτυξη της ασθένειας τελεί σαφώς, σύμφωνα και με τα λεχθέντα των επαϊόντων ιατρών που με παρακολούθησαν και με παρακολουθούν έως και σήμερα, σε πρόσφορη αιτιώδη συνάφεια με την απερίσκεπτη και δίχως προστασία έκθεσή μου στα ως άνω μολυσματικά και ραδιενεργά απόβλητα του νοσοκομείου».ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου