Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Κοινό σχέδιο κατά της αισχροκέρδειας στη διακίνηση κηπευτικών

Σχέδιο κατά της αισχροκέρδειας με τη διακίνηση κηπευτικών από τα... χωράφια της Κρήτης στα ράφια της αγοράς του Ρέντη, προς όφελος παραγωγών και καταναλωτών μελετούν από κοινού να θέσουν σε εφαρμογή οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις Ηρακλείου και Πειραιά.

Το σχέδιο συζητήθηκε χθες σε ευρεία σύσκεψη στο Ηράκλειο παρόντων τοπικών αρχών και φορέων, αλλά και του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα και εκπροσώπων της αγοράς του Ρέντη.
Στόχος, όπως αναφέρθηκε, είναι η δημιουργία ενός αξιόπιστου συστήματος ελέγχου αγοράς για την προστασία των καταναλωτών.

Οι νομάρχες Ηρακλείου και Πειραιά, Ευαγγελία Σχοιναράκη και Γιάννης Μίχας, τόνισαν ότι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για την εξυγίανση της αγοράς και κάλεσαν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τα αρμόδια όργανα της πολιτείας να συμπορευτούν μαζί τους.

Στη σύσκεψη με θέμα «από τον αγρότη στον καταναλωτή» έγινε επίθεση κατά των επιτηδείων της αγοράς για τα καπέλα που βάζουν στα προϊόντα και όπως τονίστηκε τα περιθώρια μεικτού κέρδους ξεκινούν από το 54,5% και φτάνουν μέχρι και το 525%.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών της Κρήτης δήλωσαν ότι «για την προστασία των παραγωγών, που δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής, αλλά και των καταναλωτών, που αγοράζουν πάρα πολύ ακριβά, θα πρέπει να ισχύσει το τριπλότυπο τιμολόγιο».


Ο νομάρχης Πειραιά έκανε πρόταση για την ισχύ ενός ενιαίου συστήματος ελέγχου και στήριξε τις ελπίδες του στις αλλαγές που θα φέρει το σχέδιο «Καλλικράτης».

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει ανάλογη σύσκεψη και στον Πειραιά.



ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου