Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Χανιά : Ενταση και επεισόδια στο Πολυτεχνείο Κρήτης από άτομα που αντιδρούν στη αναστήλωση κτιρίου

Ένταση προκλήθηκε σήμερα στα γραφεία των τεχνικών υπηρεσιών του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά, όταν ομάδα περίπου 25 ατόμων εισέβαλε στο κτίριο, προκειμένου να αποτρέψει τη δημοπράτηση του έργου αποκατάστασης - αναστήλωσης του παλιού κτιρίου της Μεραρχίας Κρητών που ... ανήκει στο Πολυτεχνείο, αλλά τελεί υπό κατάληψη από την ομάδα "Roza nera".

Στο χώρο της δημοπρασίας από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί εργολάβοι, οι οποίοι είχαν καταθέσει προσφορά για ανάληψη της εργολαβίας.
Ωστόσο, λίγο πριν αρχίσει η διαδικασία, εισέβαλε στο χώρο η ομάδα των ατόμων, που στράφηκε κατά του διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών του ιδρύματος, αλλά και κατά της γραμματέως του τμήματος μηχανικών παραγωγής, η οποία βρισκόταν σε διπλανό γραφείο.
Στο περιστατικό αναφέρθηκε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Ιωακείμ Γρυσπολάκης.

"Χειροδίκησαν κατά του διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών Γιώργου Καπετανάκη, του έσκισαν το πουκάμισο, τον χτύπησαν, ενώ χειροδίκησαν και κατά της γραμματέως", είπε ο κ. Γρυσπολάκης.

Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου καταδίκασε το περιστατικό, έκανε λόγο για φασιστικού τύπου επίθεση και επεσήμανε ότι τέτοιες ενέργειες δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές από την κοινωνία και τους φορείς της πόλης.

Όπως είπε ο κ. Γρυσπολάκης, στο υπό αναστήλωση κτίριο τα τελευταία χρόνια μένουν παράνομα, άτομα που το έχουν καταλάβει, χωρίς να έχουν το δικαίωμα.

Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου τόνισε ότι "το έργο θα δημοπρατηθεί πάση θυσία".


Για την αποκατάσταση του κτιρίου έχει εγκριθεί το ποσό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου