Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

€ 100.000.000 το κανόνι της "Ασπίς" στην Κρήτη

Φουσκώνει… το ποτάμι της οργής των χιλιάδων Κρητικών ασφαλισμένων της άλλοτε κραταιάς στην ασφαλιστική αγορά ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ. Οι περίπου 50.000 (!) άμεσοι ή έμμεσοι ασφαλισμένοι της -μόνο στην Κρήτη-, που από τη μία ημέρα στην άλλη είδαν να εξανεμίζονται οι οικονομίες μιας ζωής, οργανώνονται και προετοιμάζουν την πρώτη ογκώδη Γενική τους Συνέλευση στο Ηράκλειο στα τέλη του ερχόμενου μήνα.
Τα ανθρώπινα δράματα ζημιωθέντων ασφαλισμένων της εταιρίας έρχονται ολοένα και περισσότερο στην επιφάνεια, ενώ την ίδια στιγμή ο ιδιοκτήτης της Παύλος Ψωμιάδης, κάτω από ακόμα και περίεργες μεθοδεύσεις, συνεχίζει να κυκλοφορεί… ελεύθερος!


Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες της ΤΟΛΜΗΣ, ένας Ηρακλειώτης επιχειρηματίας είχε επενδύσει λίγο πριν το περίεργο «κανόνι» της εταιρίας και κάτω από την πλήρη ανεκτικότητα της Ν.Δ. αλλά και τη σημερινή… ανοχή του ΠΑΣΟΚ δύο εκατομμύρια ευρώ (!) σε επενδυτικό πρόγραμμα, ενώ υπάρχουν δεκάδες άλλων περιπτώσεων Κρητικών που είχαν εμπιστευτεί τις οικονομίες τους σε ασφαλιστικά συμβόλαια του… κ. Ψωμιάδη, με ποσά που κυμαίνονται από 50.000 έως και 500.000 ευρώ, χρήματα που μέχρι στιγμής δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα ότι θα τα πάρουν πίσω.
Την ίδια ώρα, χιλιάδες είναι οι Κρητικοί που επί χρόνια ακόμα και δεκαετίες πλήρωναν στην εταιρία συμβόλαια αποταμιευτικά, σπουδών για τα παιδιά τους, ασφαλιστικά, υγείας, νοσοκομειακά, αναπηρίας και συνταξιοδοτικά και μέχρι σήμερα δεν έχουν την παραμικρή ειδοποίηση για την επιστροφή των ασφαλίστρων τους ύψους χιλιάδων ευρώ που έχουν καταβάλει. Αξίζει να σημειωθεί ότι επί δεκαετίες η ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ σε πανελλαδικό επίπεδο ήταν η κυρίαρχη ασφαλιστική εταιρία στο νησί μας, με πάνω από 50.000 ασφαλιστικά συμβόλαια, ενώ δεν ήταν καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο Παύλος Ψωμιάδης έδειχνε μια ιδιαίτερη αδυναμία στην Κρήτη… από την οποία και απομυζούσε τον κόπο χιλιάδων πολιτών.
Στα τέλη Απριλίου, οπότε και αναμένεται να γίνει η πρώτη Γενική Συνέλευση των Κρητικών ασφαλισμένων στην εταιρία, πρόκειται να υπάρξει δυναμική απαίτηση προς τους βουλευτές του νησιού, έτσι ώστε να πιέσουν με τη σειρά τους, προκειμένου να επιστραφούν τα χρήματα που υπολογίζονται ότι υπερβαίνουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ!
Εξάλλου, αναφέρουν οι πληροφορίες ότι η διοίκηση του νεοσυσταθέντα συλλόγου ζημιωθέντων ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, το επόμενο διάστημα και μετά την εορτή του Πάσχα πρόκειται να καταθέσει αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου, διεκδικώντας τις αποζημιώσεις, ενώ σε νομικό επίπεδο προετοιμάζεται και προσφυγή προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Επισημαίνεται ότι και οι Κρήτες ζημιωθέντες ασφαλισμένοι της ασφαλιστικής εταιρίας στρέφονται κατά του ελληνικού Δημοσίου, με το ορθό σκεπτικό ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή και λίγο πριν την οικονομική κατάρρευση της άλλοτε κυρίαρχης εταιρίας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, η Πολιτεία έδινε με ελαφρά… την καρδία και κάτω από τις ευλογίες του πρώην υπουργού Παπαθανασίου πιστοποιητικά φερεγγυότητας (!) στον Παύλο Ψωμιάδη για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία της ΑΣΠΙΣ!
Οι εκπρόσωποι του συλλόγου στην Κρήτη, πάντως, προειδοποιούν ότι οι αντιδράσεις το επόμενο διάστημα πρόκειται να γίνουν οξύτερες με το πολιτικοκοινωνικό κόστος να είναι πολλαπλό, με τους χιλιάδες ασφαλισμένους να προετοιμάζονται ακόμα και με συλλαλητήρια διαμαρτυρίας…

Του Βαγγέλη Βαρδάκη-ΤΟΛΜΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου