Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Κλίμα πένθους και φόβου στα Ζωνιανά

Ζωνιανά: ένα χωριό, δύο δράματα και η αστυνομία επί ποδός προς αποφυγήν βεντέτας. Η εκτέλεση του 60χρονου Μιχάλη Κάββαλου από 52χρονο συγχωριανό του για ένα... υπόστεγο, άνοιξε πληγές και κάνει τους πάντες να ανησυχούν για νέο αιματοκύλισμα. Το θύμα οδηγήθηκε χθες στην τελευταία του κατοικία και σήμερα ο δράστης πάει στον εισαγγελέα.

«Εγώ τον σκότωσα, βρισκόμουν σε άμυνα» είπε ο 52χρονος στους αστυνομικούς του Ρεθύμνου όπου παραδόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης. Μετά την εκτέλεση του συγχωριανού του, πήρε τον γιο του και εξαφανίστηκαν -προφανώς για να αποφύγουν το αυτώφορο- και ενημέρωσαν τηλεφωνικά τις αρχές για το έγκλημα.

Πατέρας και γιος, έχοντας μαζί έναν δικηγόρο, κάλεσαν τον αστυνομικό διευθυντή Ρεθύμνου, Μανώλη Παραβολιδάκη, λίγο έξω από τα Μάλλια και εκεί παραδόθηκαν, δίνοντας και την καραμπίνα του εγκλήματος.

Όπως υποστηρίζει ο 52χρονος, το θύμα ξεκίνησε τον καβγά, ενώ κυνήγησε και πυροβόλησε εναντίον του 28χρονου γιου του. Όταν ο ίδιος έμαθε ότι το παιδί του κινδυνεύει, έσπευσε στο ποιμνιοστάσιο και, προκειμένου να προστατεύσει τον νεαρό, πυροβόλησε με την καραμπίνα τον συγχωριανό του.

Ο δράστης δεν εμπλέκει τον γιο του στο φονικό, ενώ λέει πως εξαφανίστηκαν γιατί υπήρχε κίνδυνος για την ζωή τους αν επέστρεφαν στο χωριό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, όπλο του θύματος δεν βρέθηκε. Ωστόσο, στο σημείο του εγκλήματος βρήκαν μια σφαίρα των 9 mm, έναν κάλυκα από σφαίρα επίσης των 9mm, καθώς και ένα πακέτο τσιγάρων με σφαίρες αυτού του διαμετρήματος στις τσέπες του άτυχου 60χρονου. Αν το θύμα δεν πυροβόλησε, όπως λέει ο 52χρονος, προκύπτει άλλο ερώτημα: πώς βρέθηκαν εκεί αυτές οι σφαίρες;

Αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στο χωριό καθώς ο φόβος της βεντέτας παραμένει. Μάλιστα, η γυναίκα και η 14χρονη κόρη του δράστη, η σύζυγος του 28χρονου με τα δύο τους παιδιά και ο αδελφός του 52χρονου με την πολυμελή οικογένειά του εγκατέλειψαν τα Ζωνιανά.

Στα σπίτια τους έμειναν οι δύο κόρες του δράστη, οι οποίες είναι παντρεμένες με ανίψια του θύματος.

Στο μεταξύ, σε κλίμα πένθους έγινε χθες η κηδεία του Μιχάλη Κάββαλου. Όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, είχε δεχθεί δύο σφαίρες, εκ των οποίων η πρώτη είχε ριχθεί περίπου από απόσταση 40 μέτρων. Το θύμα φαίνεται πως τραυματίσθηκε και, αφού προχώρησε κάποια μέτρα, δέχθηκε την δεύτερη και χαριστική βολή, σχεδόν εξ’ επαφής στο κεφάλι.

Πάντως, και οι δύο οικογένειες δεν είχαν απασχολήσει ποτέ επίσημα την αστυνομία, ενώ δεν είχαν ελεγχθεί ούτε στη διάρκεια των επιχειρήσεων πριν από τρία χρόνια στα Ζωνιανά.

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου