Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Λήψη μέτρων με αφορμή την «έφοδο» στο λιμάνι του Ηρακλείου

Το πλήρωμα του πλοίου έσωσε την κατάσταση στο «Super Fast XII», την προηγούμενη Παρασκευή στο λιμάνι του Ηρακλείου. Την άποψη αυτή εκφράζει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σχετικά με την είσοδο ομάδας 500 διαμαρτυρόμενων ατόμων στο λιμάνι του Ηρακλείου, για λόγους άσχετους με την ακτοπλοΐα, εκ των οποίων 100 πραγματοποίησαν έφοδο στο πλοίο.
Η ΠΝΟ ζητεί από το ΥΕΝΑΝΠ λήψη άμεσων μέτρων προστασίας των πληρωμάτων των πλοίων, με ενεργοποίηση των κατά τόπους λιμενικών αρχών στους χώρους ευθύνης τους. Υποστηρίζει ότι η έγκαιρη παρουσία των οποίων θα είχε με βεβαιότητα αποτρέψει τα παραπάνω θλιβερά γεγονότα, ο περιορισμός και η εξουδετέρωση των οποίων προήλθε από τις αποτελεσματικές ενέργειες του πληρώματος.

ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ
Πάγια θέση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδία, ανώτατης συνδικαλιστικής οργάνωσης των Ελλήνων ναυτεργατών είναι η απόλυτη εναντίωση σε κάθε μορφή βίας, που ασκείται σε χώρους εργασίας και προέρχεται από άσχετα προς αυτήν πρόσωπα και προκαλεί ταραχή και αναστάτωση στην ομαλή εκτέλεση της υπηρεσίας πάνω στα πλοία.

Χαρακτηριστικό περιστατικό βίαιης ομαδικής συμπεριφοράς αποτελούν, όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, τα γεγονότα, που συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή 17.7.09 στο λιμάνι του Ηρακλείου στο Ε/Γ-Ο/Γ «Super Fast XII», «και προκλήθηκαν από ομάδα ανεύθυνων ανθρώπων, με επιθετικές διαθέσεις, που είχαν σαν άμεσο αποτέλεσμα τον τραυματισμό ναυτεργατών μελών του πληρώματος του πλοίου και τη διακινδύνευση της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας αρκετών άλλων.

Η ΠΝΟ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, γεγονότα αυτής της μορφής και εκφράζει τη συμπάθεια και αλληλεγγύη της στους συναδέλφους μας, που υπέστησαν τραυματισμούς και ψυχική ταλαιπωρία από τη βάναυση συμπεριφορά, που ασκήθηκε εναντίον τους».

''Ναυτεμπορική''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου