Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Ο εισαγγελέας πήρε στοιχεία και δισκέτες από το ΠΑΓΝΗ

Άνοιξε πλέον και επισήμως ο φάκελος «Υγεία» με τη χθεσινή επίσκεψη του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, Νίκου Μαρκάκη, στο ΠΑΓΝΗ.
Ο κ. Μαρκάκης άρχισε την έρευνα με τη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων του νοσηλευτικού ιδρύματος, τους διπλοθεσίτες αλλά και τα προγραμματισμένα ραντεβού.
Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Ηρακλείου ζήτησε και έλαβε τις μισθολογικές καταστάσεις των απογευματινών ιατρείων του 2008 και 2009, τη δισκέτα της γ' κάμερας όπου περιέχονται όλες οι προγραμματισμένες εξετάσεις ενώ πήρε καταθέσεις από τους εμπλεκόμενους για τα θέματα που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

«Κάτι σάπιο τρέχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας» ήταν η έκφραση του εισαγγελέα κ. Μαρκάκη ως προς την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του ΠΑΓΝΗ, υπονοώντας ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο νοσηλευτικό ίδρυμα.
«Αρχίσαμε μία έρευνα για τα απογευματινά ιατρεία για τους διπλοθεσίτες και για όλα αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και ήδη έχω στα χέρια μου όλα τα ραντεβού του ΕΛΛΑΠΙ του 2008 και 2009, ενώ ως προς τους διπλοθεσίτες συνεχίζεται η έρευνα», υπογράμμισε σχετικά στην «Τ» ο κ. Μαρκάκη ο οποίος, όπως φαίνεται, θα εγκατασταθεί στο ΠΑΓΝΗ τις επόμενες ημέρες.
Καταθέσεις
Για κατάθεση κλήθηκαν οι κ. κ. Σεκερτζής, Βολωνάκης, Καρκαβίτσας, καθώς και η διοικητική υπάλληλος κ. Τσικνάκη αλλά και ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, Μιχάλης Αχλαδιανάκης.
Ο κ. Αχλαδιανάκης επέμεινε στην άποψή του περί κατάργησης των Απογευματινών ιατρείων, κάτι το οποίο γνωστοποίησε και στον κ. Μαρκάκη.
Οι καταθέσεις αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες με τον εισαγγελέα Ηρακλείου να φαίνεται διατεθειμένος να φτάσει το μαχαίρι έως το κόκαλο.
Συνάντηση
Ωστόσο, όλα φαίνονται να είναι έτοιμα για τη σύσκεψη - συνάντηση της 15ης Ιανουαρίου που πραγματοποιεί το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ με σκοπό να μπει ένα τέλος στις υποθέσεις που έχουν μετατρέψει το νοσοκομείο σε ένα «καζάνι» που βράζει.
«Ευελπιστούμε ότι στη συνάντηση αυτή θα έχουμε τους βουλευτές για να θέσουμε τα ερωτήματά μας και να ζητήσουμε απ' αυτούς να παρέμβουν στη κεντρική πολιτική σκηνή, προκειμένου να κλείσει επιτέλους αυτός ο Γολγοθάς που αντιμετωπίζουν οι πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αχλαδιανάκης.
Υπενθυμίζεται ότι στη συνάντηση της Παρασκευής 15 Ιανουαρίου είναι καλεσμένοι όλοι οι βουλευτές της Κρήτης, η δημοτική αρχή του Ηρακλείου, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, η Γενική Περιφέρεια Κρήτης αλλά και θεσμικοί φορείς όπως τα Επιμελητήρια, Εμπορικός Σύλλογος, ΕΛΜΕ, ΟΕΒΕΝΗ κ.τ.λ. και θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του ΠΑΓΝΗ.

''ΤΟΛΜΗ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου