Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Τριήμερη παράταση προκαταρκτικής εξέτασης για τον δ/ντή φυλακών Αγιάς Χανίων

Τριήμερη παράταση στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, Μ.Κουκάκη, για την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης, που διεξάγει σχετικά με το διευθυντή των αγροτικών φυλακών Αγιάς Χανίων και προϊστάμενο του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Μιχάλη Κυριακάκη ,έδωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης στο πλαίσιο σειρά μέτρων για την πάταξη της διαφθοράς στις φυλακές όπως τα ανακοίνωσε ο κ. Δένδιας.
Η παράταση δόθηκε, καθώς μετά την κατάθεση του διευθυντή των φυλακών, κρίθηκε αναγκαίο να εξεταστούν και οι μάρτυρες, τους οποίους πρότεινε.
Ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι με εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ο αντεισαγγελέας Αναστάσιος Κανελλόπουλος ορίζεται υπεύθυνος για την έρευνα και τα θέματα ποινικής ευθύνης σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Επίσης εντός της εβδομάδας αναμένεται να υπάρξει συνάντηση των προϊσταμένων των Εισαγγελιών όλης της χώρας, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με ζητήματα διαφθοράς.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης διέταξε τη διεξαγωγή Πειθαρχικής Προκαταρκτικής Εξέτασης εις βάρος δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων της Λάρισας, τους οποίους εμπλέκει σε τηλεφωνική του συνομιλία ο Π.Βλαστός.
ΠΑΣΟΚ: Το σύστημα νοσεί βαθύτατα

Το σύστημα στις φυλακές νοσεί βαθύτατα και η κυβέρνηση το ανακαλύπτει μόλις σήμερα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις Δένδια.
«Ήταν ανάγκη να φτάσουμε εδώ, με το πανελλήνιο να παρακολουθεί εμβρόντητο τις συνομιλίες μεταξύ κακοποιών, την εμπλοκή υψηλών υπαλλήλων και διευθυντών φυλακών, για να διαταχθεί γενική έρευνα σε όλες τις φυλακές της χώρας;» διερωτήθηκε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου