Κυριακή 11 Απριλίου 2010

ΧΑΝΙΑ:Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τον Ν. Κούνδουρο

Με αφιέρωμα στο έργο και τη ζωή του σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου άνοιξε χθες στα Χανιά, η αυλαία των εκδηλώσεων που οργανώνει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης. Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 22 Απριλίου και φιλοξενούνται στο Μεγάλο Αρσενάλι στην παλιά πόλη των Χανίων, καθώς και στο Βενιζέλειο Ωδείο της πόλης.
Συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων είναι ο Δήμος Χανίων και το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου. Σήμερα Κυριακή στο Βενιζέλειο Ωδείο θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: "Πολιτισμός και πολιτική στα σκαλοπάτια του 21ου αιώνα".

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, όπως οι Γιώργος Γραμματικάκης (καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης), Αλέξανδρος Μυράτ (καλλιτεχνικός διευθυντής Ορχήστρας Καμεράτα), Γιώργος Στεφανίδης (επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών), Πέτρος Τατσόπουλος (συγγραφέας), Νίκος Κούνδουρος (σκηνοθέτης), Μανούσος Μανουσάκης (σκηνοθέτης), Βασίλης Παπαβασιλείου (σκηνοθέτης), καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων.

Επίσης, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, στο πλαίσιο της παρουσίασης θεατρικών μονολόγων, θα παρουσιάσει σε συνεργασία με το Θέατρο Εποχή την "Ελένη" του Γιάννη Ρίτσου σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Βασίλη Παπαβασιλείου, τη Δευτέρα 12, Τρίτη 13 και Τετάρτη 14 Απριλίου, στο Βενιζέλειο Ωδείο.

Τη Δευτέρα 19 και την Τρίτη 20 Απριλίου στο Βενιζέλειο Ωδείο θα παρουσιασθεί το έργο "Σεμινάριο Βλακείας" του Σάκη Σερέφα σε συνεργασία με την Εταιρεία Θεάτρου Commedia. Την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Απριλίου στο Βενιζέλειο Ωδείο το ΔΗΠΕΘΕΚ θα παρουσιάσει την παράσταση "Γυάλινα πηγάδια" σε συνεργασία με την Εταιρεία "Άνασσα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου