Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΛΗΣΤΕΙΕΣ: Παγανιά με όπλα μέρα μεσημέρι

Ετοιμοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους δηλώνουν πολίτες του Ηρακλείου, βλέποντας ότι δεν μπορούν να προστατευθούν από τους ληστές και τους διαρρήκτες.
Τα περιστατικά αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινότητας με τους καταστηματάρχες και τους πολίτες να φοβούνται ότι αυτοί θα είναι οι επόμενοι που θα μπουν στο στόχαστρο των εγκληματιών.
Η αύξηση των κρουσμάτων εγείρει προβληματισμό και στις Αστυνομικές Αρχές που ψάχνουν το… αντίδοτο, ενώ έντονη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι τώρα οι δράστες χτυπούν ακόμη και σε ώρες αιχμής με στόχο πολλές φορές λίγα ευρώ.


Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, καθώς ανά πάσα στιγμή οποιοσδήποτε μπορεί να βρεθεί με ένα όπλο στραμμένο πάνω του.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση των ιατρείων της ιδιωτικής κλινικής «Ασκληπιός», όταν χθες το μεσημέρι άγνωστος δράστης εισέβαλε σε αυτή με όπλο και, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κράνος, ζήτησε επιτακτικά τα χρήματα που υπήρχαν, όχι στο ταμείο αλλά σε ένα μπλε τσαντάκι που χρησιμοποιείται για τις εισπράξεις, κάτι που σημαίνει ότι ο δράστης είχε παρακολουθήσει τις κινήσεις των υπαλλήλων τις προηγούμενες ημέρες και γνώριζε που έβαζαν τα χρήματα.

Οταν όμως η υπάλληλος τού είπε ότι δεν υπήρχαν λεφτά εντός του χώρου, τότε αυτός βγήκε έξω και εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.

«Νιώθουμε απροστάτευτοι και φοβόμαστε για τη ζωή μας» είπε υπάλληλος της κλινικής, μιλώντας στην «Τ».
Λίγη ώρα νωρίτερα, είχαν σημειωθεί δύο ακόμη απόπειρες, με τους αστυνομικούς να ερευνούν αν πρόκειται για τα ίδια άτομα που επιτέθηκαν διαδοχικά σε επιχειρήσεις στη Γιόφυρο και σε άλλη στην οδό Μαυσώλου, με όπλα στα χέρια και κρυμμένα χαρακτηριστικά. Ενώ προχθές το βράδυ σημειώθηκαν άλλες πέντε διαρρήξεις σε καταστήματα στη λεωφόρο Κνωσού αλλά και πέντε αυτοκίνητα.
Σε ζαχαροπλαστείο
Σε κάποιες περιπτώσεις, βέβαια, οι δράστες γίνονται αντιληπτοί έγκαιρα και δεν καταφέρνουν να ξεφύγουν τη σύλληψη. Οπως στην περίπτωση ενός 24χρονου, ο οποίος συνελήφθη, γιατί είχε αφαιρέσει από ζαχαροπλαστείο προϊόντα συνολικής αξίας 33,60 ευρώ. Οπως προέκυψε, μάλιστα, ο ίδιος είχε ξαναεισβάλει στο κατάστημα στις 7 Απριλίου, κλέβοντας τότε 90 ευρώ.
Ενώ στα χέρια των αστυνομικών έπεσε ένας ακόμη κλέφτης, 23 χρονών, γιατί, σύμφωνα με καταγγελία υπεύθυνου σούπερ-μάρκετ, είχε αφαιρέσει από το κατάστημα διάφορα είδη, τα οποία και πέταξε όταν έγινε αντιληπτός. Στην κατοχή του, μάλιστα, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μεικτού βάρους 1,8 γραμμαρίων.

Του Ανδρέα
Κριτσωτάκη - ΤΟΛΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου