Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ: Δωρεάν Ιντερνετ για όλους

Δωρεάν υπηρεσίες ίντερνετ για δημότες και επισκέπτες θα μπορεί να προσφέρει από τα τέλη Απριλίου ο Δήμος Κισάμου, στο πλαίσιο του προγράμματος “Κοινωνία της Πληροφορίας”. Χθες το απόγευμα στο Δημαρχείο Κισάμου έγινε μια παρουσίαση του προγράμματος και των πλεονεκτημάτων που θα προσφέρει στους χρήστες του. Αρκετοί Δήμοι των Χανίων συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμά στο πλαίσιο μιας προσπάθειας βελτίωσης των υπηρεσιών πάνω στις νέες τεχνολογίες.


Σε σύντομο χαιρετισμό της η δήμαρχος Κισάμου κα Φρόσω Σκουλάκη τόνισε, μεταξύ άλλων, πως “έχουμε υλοποιήσει τρία προγράμματα μέσα απο την «Κοινωνία της πληροφορίας». Το ένα είναι η δωρεάν πρόσβαση υπηρεσιών διαδικτύου με οικονομικές ευκολίες, το δεύτερο η δωρεάν πρόσβαση για δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία, ιδρύματα και το τρίτο η δωρεάν πρόσβαση για δημότες και επισκέπτες.
Το πρόγραμμα είναι συγχρηματοδοτούμενο από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους και έχει συνολικό ύψος 45.000 ευρώ. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε όλες τις δράσεις που θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες σε δημότες και επισκέπτες”.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα έδωσε ο τεχνικός σύμβουλος του Δήμου Κισάμου κ. Γιάννης Σταματίου. “Σκοπός του έργου ήταν να εγκατασταθούν κάποιοι κόμβοι ώστε οι δημότες και οι επισκέπτες να μπορούν να συνδεθούν ασύρματα και να έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ. Εχουν εγκατασταθεί 8 κόμβοι στην Κίσαμο (Δημαρχείο, πλατεία Ελ. Βενιζέλου, 2ο Γυμνάσιο, ξενοδοχείο «Μύρτιλος», Γηροκομείο, περιοχή Παρθενώνα, Λιμάνι Καβονησίου)”, ανέφερε ο κ. Σωτηρίου.

Αναλύοντας τα οφέλη ο ομιλητής σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως είναι “η δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ -υπό όρους βέβαια και με ασφάλεια- σε συγκεκριμένες ταχύτητες καθώς σε καμία περίπτωση δεν ανταγωνίζεται τους εναλλακτικούς παρόχους. Σκοπός του είναι να παρακινήσει τους πολίτες και τους δημότες προκειμένου να αξιοποιούν αυτές τις νέες τεχνολογίες. Σαφώς οι ξένοι επισκέπτες θα προτιμούν να βρεθούν σε έναν δήμο με τέτοιες παροχές καθώς πολύ εύκολα με την ασύρματη κάρτα του υπολογιστή του θα μπορεί να παρακολουθεί το λογιστήριο της επιχείρησής του, να πηγαίνει στις κάμερες της επιχείρησης και να βλέπει πως δουλεύουν οι υπάλληλοι του, να κάνει τραπεζικές συναλλαγές κ.ά.”.
Την παρουσίαση παρακολούθησαν αρκετοί δημότες, οι οποίοι και διατύπωσαν ερωτήματα σχετικά με το πρόγραμμα στον ομιλητή.
• Δωρεάν Πρόσβαση στο Διαδίκτυο (Internet) θα παρέχει και οι Δήμοι Κολυμπαρίου και Ελευθερίου Βενιζέλου και διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα σήμερα, Τρίτη 13 του μηνός, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Γυμνασίου Κολυμπαρίου και αύριο, Τετάρτη 14, στις 12.30 μ., στο ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου.


Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου