Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Συνάντηση Μ. Σκουλάκη με την υπουργό Υγείας για τα προβλήματα της Υ.Π.Α.Δ. Χανίων και κατάθεση σχετικής ερώτησης


Συνάντηση με την υπουργό και Υφυπουργό Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου και Φ. Γεννηματά αντίστοιχα, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Υ.Π.Α.Δ. (Υπηρεσίες Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου) σε όλη τη χώρα, και στα Χανιά, εξαιτίας της σοβαρής έλλειψης ελεγκτών ιατρών – οδοντιάτρων είχε σήμερα το πρωί, ο Εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Χανίων Μανώλης Σκουλάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η αρμόδια υπουργός, τόνισε πως «καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να δοθεί λύση στο πρόβλημα» ενώ έκανε γνωστό στο κ. Σκουλάκη πως έχει αποστείλει σχετικό έγγραφο (επισυνάπτεται) [με την ένδειξη εξαιρετικά επείγον] προς τις Διοικήσεις όλων των νοσοκομείων της χώρας με το οποίο ζητάει «να διευκολύνουν με ιατρικό προσωπικό των κατά τόπους νοσοκομείων το ελεγκτικό έργο των κατά τόπους Υ.Π.Α.Δ., έως ότου ολοκληρωθούν και τεθούν σε ισχύ οι εκ νέου συμβάσεις μίσθωσης έργου ελεγκτών ιατρών-οδοντιάτρων».

Παράλληλα ο κ. Σκουλάκης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ κ. Βέη καθώς και με τους Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων Οικονομικών και Προεδρίας από τους οποίους και ζήτησε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία πρόσληψης ελεγκτών ιατρών-οδοντιάτρων, καταθέτοντας ταυτόχρονα σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας για την επίλυση του θέματος.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς :

1) τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου

2) την Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Μ. Ξενογιαννακοπούλου

Θέμα: Σε οριακό σημείο η λειτουργία του ΟΠΑΔ εξαιτίας της σοβαρής έλλειψης ελεγκτών ιατρών

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Κύριοι Υπουργοί,

Σε οριακό σημείο έχει φτάσει η λειτουργία των Υ.Π.Α.Δ. (Υπηρεσιών Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου) σε όλη τη χώρα, εξαιτίας της σοβαρής έλλειψης ελεγκτών ιατρών που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (Ο.Π.Α.Δ.). Χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα της Υ.Π.Α.Δ. Χανίων στην οποία δεν υπηρετεί πλέον – μετά και τη λήξη των σχετικών συμβάσεων - ούτε ένας ελεγκτής ιατρός την ίδια ώρα που οι τρεις μόνιμοι υπάλληλοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις αυτής (θεώρηση βιβλιαρίων, έλεγχος δαπανών, πληρωμές, αποστολή δαπανών στις ΥΔΕ) και στα χρονοδιαγράμματα που ισχύουν.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι οι ουρές που σχηματίζονται καθημερινά από τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ να είναι ατελείωτες, οι ασφαλισμένοι να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν και το προσωπικό των Υ.Π.Α.Δ. να ξεπερνά συνεχώς τις αντοχές του, δεχόμενο ύβρεις και απειλές.

Κατόπιν των παραπάνω και με δεδομένο:

[α] την ανάγκη να ξεπεραστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί λόγω της μη προώθησης της προκήρυξης των συμβάσεων των νέων ελεγκτών ιατρών-οδοντιάτρων του ΟΠΑΔ, εξ’ αιτίας του οποίου χιλιάδες ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται καθημερινά.

[β] ότι το όλο ζήτημα αφορά ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού (ασθενείς, συνταξιούχους, κλπ).

Ερωτάσθε:

Σε τι συγκεκριμένες ενέργειες θα προβείτε για την άμεση ενίσχυση του Ο.Π.Α.Δ. με ιατρικό προσωπικό έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσουν εύρυθμα οι κατά τόπους Υ.Π.Α.Δ. και να εξυπηρετηθούν ομαλά οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού;


Ο ερωτών Βουλευτής

Μ. Σκουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου