Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ΧΑΝΙΑ-ΒΑΜΟΣ: Απαράδεκτες οι συνθήκες φοίτησης σε Γυμνάσιο-Λύκειο

Επερώτηση στην υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννα Διαμαντοπούλου, και στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης για τη στέγαση των μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου Βάμου σε παλιό κτήριο και σε προκάτ αίθουσες, που κάνουν μάθημα κάτω από απαράδεκτες συνθήκες.

Ειδικότερα, ο κ. Κριτσωτάκης αναφέρει τα ακόλουθα:

Μεγάλος αριθμός μαθητών του Γυμνασίου-Λυκείου Βάμου στεγάζεται στο παλιό κτήριο και σε προκάτ αίθουσες, που έχουν τοποθετηθεί εδώ και μια εξαετία, μέσα σε απαράδεκτες συνθήκες (ανθυγιεινό περιβάλλον χωρίς θέρμανση και πυρασφάλεια) με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Μάλιστα πέρυσι 40 μαθητές του Γυμνασίου Βάμου αναγκάστηκαν να φοιτήσουν σε ΕΠΑΛ της περιοχής ή σε άλλο Γενικό Λύκειο της πόλης των Χανίων λόγω έλλειψης αιθουσών, μιας και το Γενικό Λύκειο Βάμου είναι το μοναδικό της περιοχής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει ο χώρος (το οικόπεδο) για την κατασκευή νέας σχολικής μονάδας και ο Δήμος Βάμου έχει καταθέσει στη Νομαρχία Χανίων το τοπογραφικό του οικοπέδου. Ωστόσο, δεν έχει προχωρήσει η εκπόνηση της σχετικής μελέτης ούτε έχει εξασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση μέσω της ένταξής του σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Οι γονείς της περιοχής εκφράζουν την αγωνία τους καθώς, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις ότι αποτελεί προτεραιότητα της Νομαρχίας η ανέγερση σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος, βλέπουν να μην σημειώνεται καμιά εξέλιξη και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη νέα σχολική περίοδο τη φοίτηση των παιδιών τους σε προκάτ αίθουσες.

Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί:

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε άμεσα να προχωρήσετε ώστε να ανεγερθεί νέο σχολικό συγκρότημα που θα στεγάσει το Γυμνάσιο-Λύκειο Βάμου και με ποιο χρονοδιάγραμμα;

2. Πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε το στεγαστικό πρόβλημα τη νέα σχολική χρονιά αλλά και για το διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου