Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Μέτρα για τη μείωση της φαρμακευκής δαπάνης στα νοσοκομεία

Εγκύκλιο, που περιλαμβάνει μέτρα για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης από τα νοσοκομεία, τα οποία θα ισχύσουν από αύριο, απέστειλε η Υπ. Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τα αποθέματα φαρμάκων στα νοσηλευτικά τμήματα δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 15 ημέρες στα φάρμακα γενικού συνταγολογίου. Στα φαρμακευτικά τμήματα, τα αποθέματα δεν πρέπει να υπερβαίνουν την ποσότητα που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου, ενώ στα νοσοκομεία Β' και Γ' Ζώνης το απόθεμα πρεπει να επαρκεί για τριάντα ημέρες, και για τα νοσοκομεία της Α' Ζώνης, για είκοσι.


Παράλληλα, τα νοσοκομειακά φαρμακεία θα πρέπει να αρνούνται να εκτελούν συνταγές που δεν φέρουν το όνομα του ιατρού, τη διάγνωση και την ημερήσια δοσολογία.

Επίσης, ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας θα ορίζει το νοσοκομείο φύλαξης του στοκ ασφαλείας ορισμένων φαρμάκων υψηλού κόστους, ανά ομάδα νοσοκομείων, ώστε να μην υπάρχουν πολλαπλά αποθέματα και συνεπώς συσσώρευση χρεών στα νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου