Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Nέα στοιχεία για την υπόθεση του "Επαναστατικού Αγώνα"

Δόθηκαν πριν από λίγο και επισήμως από την αστυνομία στοιχεία για τα ευρήματα στο σπίτι που ερευνήθηκε το πρωί στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και από ερημική τοποθεσία στον Υμηττό όπου οι κατηγορούμενοι και άλλα άτομα που φέρονται ότι εμπλέκονται στην οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας", έκαναν ασκήσεις σκοποβολής με καλάσνικοφ.

Όπως ανακοινώθηκε, μεταξύ των ευρημάτων ήταν και ένα τμήμα προκήρυξης του "Επαναστατικού Αγώνα" που εντοπίστηκε στο σκληρό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Με την προκήρυξη αυτή είχαν αναλάβει την ευθύνη για τρεις επιθέσεις και συγκεκριμένα:

Την ένοπλη επίθεση με καλάσνικοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας, στα Εξάρχεια στις 5.1.2009 κατά τον οποία τραυματίστηκε σοβαρά ο αστυφύλακας των ΜΑΤ Διαμαντής Ματζούνης. Την επίθεση επίσης με καλάσνικοφ εναντίον του λεωφορείου των ΜΑΤ στο Γουδί έξω από την Πολυτεχνειούπολη στις 23.12.2008 και την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στα γραφεία της εταιρείας πετρελαιοειδών shell στο Παλαιό Φάληρο στις 24.10.2008, η οποία δεν είχε εκραγεί και εξουδετερώθηκε.

Επίσης στον Υμηττό, στο "πεδίο βολής" των δραστών, κατασχέθηκαν περίπου 40 κάλυκες από καλάσνικοφ που όπως διαπιστώθηκε έχουν ριφθεί από όπλα τα οποία δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια.

Το "πεδίο βολής" εντοπίστηκε δύο μέρες πριν τη σύλληψη των έξι κατηγορουμένων κατά τη διάρκεια παρακολούθησης ενός από αυτούς, ο οποίος μετέβη στην ερημική περιοχή που βρίσκεται κοντά στην κορυφή του βουνού, περίπου 20 χλμ από το Κορωπί.

Τέλος, δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα χειρόγραφα σχεδιαγράμματα του χώρου στη συμβολή των οδών Πανόρμου και Βαθέως όπου επρόκειτο να γίνει τρομοκρατική επίθεση εναντίον των στατικών αστυνομικών δυνάμεων, τα οποία βρέθηκαν στο σπίτι του Νίκου Μαζιώτη και φέρουν τα δαχτυλικά του αποτυπώματα.

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου