Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Νέα μόδα: Κάντε Yoga γυμνοί!

ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ επιπτώσεις της γιόγκα είναι γνωστές. Και οι απελευθερωτικές ιδιότητες του γυμνισμού αναδεικνύονται από εκείνους που τον επιλέγουν. Τώρα αυτά τα δύο συνδυάζονται.

Η γυμνή γιόγκα είναι η νέα μόδα στις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, ένα είδος ταντρικής γιόγκα οι ασκήσεις της οποίας εκτελούνται χωρίς ρούχα.


Οι περισσότερες τάξεις αφορούν μόνο άνδρες ή μόνο γυναίκες- ελάχιστες είναι μεικτές- και αποτελούν αυτή τη στιγμή ένα μικρό φαινόμενο στις κοινότητες ομοφυλοφίλων στη Βοστώνη, το Σαν Φρανσίσκο, το Λος Αντζελες και το Σολτ Λέικ Σίτι.

Οσοι ασχολούνται με τη γυμνή γιόγκα υποστηρίζουν ότι η γύμνια βοηθά στο να μπουν πιο βαθιά στο πνεύμα των ασκήσεων της γιόγκα ενώ εκ παραλλήλου δημιουργούν μια δεμένη ομάδα, στην οποία δεν τονίζεται η σεξουαλικότητα των μελών της. «Πολλοί άνθρωποι, ιδιαίτερα εκείνοι που ζουν στη Νέα Υόρκη, δεν έχουν την ευκαιρία να συνδεθούν στενά με άλλους», λέει ο Ααρον Σταρ, ένας από τους πρωτοπόρους του κινήματος γυμνής γιόγκα.

Και παρ΄ ότι κάποιος ερεθισμός παρατηρείται ενίοτε, όσοι ακολουθούν πιστά αυτού του είδους τη γιόγκα, εξηγεί ο Σταρ, ξεκαθαρίζουν ένα πράγμα: ότι αφορά τη σωματική υγεία.

«Αφορά τη γιόγκα και την εκτίμηση που πρέπει να έχουμε προς το σώμα μας», λέει ο 40χρονος Τζον Κοτρέλ, που διδάσκει γυμνή γιόγκα σε ανδρικό κοινό. Τη χαρακτηρίζει ως μια ασφαλή και χαλαρή μέθοδο «που βοηθά ειδικά τους άνδρες να κοιτάξουν τον εαυτό τους με έναν διαφορετικό τρόπο.
Είναι μια θαυμάσια άσκηση». Οποιος παρακολουθήσει πάντως μια τάξη γυμνής γιόγκα θα αισθανθεί λίγο άβολα, καθώς πολλές από τις ασκήσεις γίνονται σε ζευγάρια και οι στάσεις του σώματος φέρνουν πολύ συχνά τα γεννητικά όργανα των συμμετεχόντων σε πολύ κοντινή απόσταση.


otherside.gr- ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου