Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΡΕΘΥΜΝΟ:Προφυλακιστέοι πατέρας και γιος για το έγκλημα στα Ζωνιανά

Προφυλακιστέοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκαν το απόγευμα της Κυριακής ο 51χρονος από τα Ζωνιανά και ο 27χρονος γιος του, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 62χρονου συγχωριανού τους, Μιχάλη Κάββαλου, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης.
Η απολογία των δύο κατηγορουμένων ήταν μαραθώνια, αφού ξεκίνησε στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα. Οι δύο άντρες – που βαρύνονται με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και της παράβασης του νόμου περί όπλων – για λόγους ασφαλείας παρέμειναν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, όπου μετέβησαν ανακριτής και εισαγγελέας. Για πολλές ώρες, ο 51χρονος εξηγούσε στον ανακριτή τι συνέβη το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, επαναλαμβάνοντας πως ο ίδιος ήταν αυτός που πυροβόλησε τον Μιχάλη Κάββαλο και όχι ο γιος του.

Παράλληλα, ο 27χρονος από την πλευρά του υποστήριξε πως ο ίδιος είχε πάει νωρίτερα στο υπόστεγό τους, όπου τον περίμενε το θύμα, το οποίο σύμφωνα με τις καταθέσεις των κατηγορουμένων τον πυροβόλησε. Στη συνέχεια, ισχυρίστηκε ότι έφυγε για να γλιτώσει και ενημέρωσε τον πατέρα του για το περιστατικό. Έτσι, ο 51χρονος πήγε στο υπόστεγο (το οποίο ήταν και αντικείμενο της κτηματικής διαφοράς), όπου βρήκε το 62χρονο θύμα. Ανάμεσα στους δύο άντρες, σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις, υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών και ο ίδιος υποστήριξε ότι βρισκόταν σε άμυνα όταν πυροβόλησε, πιθανότατα εξ επαφής όπως παραδέχθηκε όταν ρωτήθηκε, με την κυνηγετική του καραμπίνα το θύμα.

Άλλωστε, και ο ιατροδικαστής, Αντώνης Παπαδομανωλάκης είχε σημειώσει μετά τη νεκροψία – νεκροτομή ότι η θανατηφόρα βολή είχε προέλθει από πολύ κοντινή απόσταση. Ο 51χρονος υποστήριξε ακόμα πως βρισκόταν σε άμυνα, αφού σύμφωνα με τον ίδιο το θύμα πυροβόλησε εναντίον του, όπως είχε κάνει νωρίτερα – είπε – και εναντίον του 27χρονου γιου του. Και οι δύο ανέφεραν πως ανάμεσα στον 27χρονο και το θύμα είχε και την προηγούμενη ημέρα σημειωθεί ένα επεισόδιο, καθώς οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι ο 62χρονος είχε πυροβολήσει και πάλι εναντίον του, χωρίς δυσάρεστες συνέπειες τότε.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν πως πρέπει οι δύο άντρες να κρατηθούν προσωρινά, σημείωσαν ωστόσο ότι από τη δικογραφία απουσιάζουν βασικές εκθέσεις, όπως η βαλλιστική εξέταση και το πόρισμα της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, που θα δείξει τις θέσεις που βρίσκονταν οι κατηγορούμενοι και την οποία οι ίδιοι οι συνήγοροί τους έχουν ζητήσει.


ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΛΕΡΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου