Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Έρχεται το "νέο" σχολείο

Παρουσιάζεται σήμερα Τρίτη στο υπουργικό συμβούλιο, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας ,όπου το μεγάλο ερωτηματικό είναι μεταξύ άλλων και το αν θα υπάρξουν αλλαγές σχετικά με τη βάση του 10 (συζητείται ακόμη και η κατάργηση της).
Η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου, είχε συνεχείς συσκέψεις μέχρι αργά χθες το βράδυ , αλλά δεν υπήρξαν καταληκτικά συμπεράσματα. Ενδεικτικό είναι ότι τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου δεν θα πάρουν στα χέρια τους το νομοσχέδιο αλλά θα ενημερωθούν απλά για τις γενικές κατευθύνσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αν θα υπάρξουν αλλαγές στη βάση του 10 για τις φετινές πανελλαδικές που ξεκινούν στις 14 Μαίου, είναι ένα θέμα που θα καθοριστεί την τελευταία στιγμή.


Όσον αφορά τα κολέγια, θεσπίζεται νέο αυστηρό πλαίσιο για την αδειοδότηση από το ΕΚΕΠΙΣ (Εθνικό κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης), για χώρους διδασκαλίας και επίπεδο διδασκόντων.

Στο νόμο πλαίσιο θα υπάρξουν τρεις βελτιώσεις. Στις πρυτανικές εκλογές, η στάθμιση της ψήφου των φοιτητών, θα καθορίζεται και από τη συμμετοχή, θα μειωθούν τα εκλεκτορικά σώματα, ενώ θα αλλάξει και ο τρόπος διανομής των συγγραμμάτων.

Τέλος αναφορικά με το νέο σχολείο, καθιερώνονται το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής –Διδακτικής Κατάρτισης, ο θεσμός του "δόκιμου εκπαιδευτικού", η διασφάλιση αντικειμενικού και ενιαίου τρόπου επιλογής και πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ, η πραγματοποίηση μεταθέσεων και αποσπάσεων μόνο με βάση πραγματικά κενά και πραγματικές ανάγκες και η θέσπιση της Αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής και της διοικητικής μονάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου