Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Σαν σήμερα...

-1890: Tο νησί Έλις, ανοιχτά του Μανχάταν, γίνεται ο πρώτος σταθμός των ελλήνων μεταναστών προτού πατήσουν τη «Γη της Επαγγελίας». Εκεί υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις και εγκρίνεται ή όχι η είσοδός τους στις ΗΠΑ. Σήμερα ένα μουσείο θυμίζει εκείνες τις μέρες.
-1914: Η Αιόβα γίνεται η πρώτη πολιτεία που επιβάλει φόρους στον καπνό.

-1932: Ο κυβερνητικός υποψήφιος Μιαούλης εκλέγεται δήμαρχος Πειραιά. Για βία και νοθεία κάνει λόγο η αντιπολίτευση.
-1955: Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εβδομαδιαίας αθλητικής εφημερίδας «Αθλητικό Φως», που αργότερα μετονομάζεται σε «Φως των Σπορ» και εκδίδεται καθημερινά έως σήμερα, πάντα στο πλευρό του Ολυμπιακού.


-1960 Εκτοξεύεται ο πρώτος μετεωρολογικός δορυφόρος.
-1964 Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου ανακοινώνει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την παιδεία: καθιερώνονται η υποχρεωτική εκπαίδευση για όλα τα παιδιά ηλικίας 6-15 ετών, η διδασκαλία της δημοτικής σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

-1967: Στο «Μαρκ Χέλιγκερ Θίατερ» της Νέας Υόρκης κάνει πρεμιέρα το έργο του Ζυλ Ντασέν «Ίλια Ντάρλινγκ» (θεατρική εκδοχή της ταινίας «Ποτέ την Κυριακή») με τη Μελίνα Μερκούρη και τον Νίκο Κούρκουλο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Θα μείνει στη σκηνή για 320 παραστάσεις.

-1979 Ο Υπουργός Εξωτερικών Γεώργιος Ράλλης, ενημερώνει την κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ.
-1992: Ανοίγει στα περίχωρα του Παρισιού η EuroDisney.

-1996: Ο Παναθηναϊκός είναι η πρώτη ελληνική ομάδα, που κατακτά το Κύπελλο Πρωταθλητριών στο μπάσκετ. Στον δραματικό τελικό του Παρισιού νικά 67-66 την Μπαρτσελόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου