Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Σκάνδαλο Spreadgate : Μια κυρία ανοίγει το στόμα της και προκαλεί κραχ !!!

Η σημερινό κραχ στη Σοφοκλέους και η εκτίναξη του spread πάνω από τις 430 μονάδες βάσης αποδίδονται κυρίως στο δημοσίευμα των F.T. και της ανταποκρίτριας τους στην Αθήνα κυρίας Kerin Hope , σύμφωνα με το οποίο έχει διαρρεύσει στο εξωτερικό το 4,5% του συνόλου των ιδιωτικών καταθέσεων. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα που προκάλεσε τον πανικό στις αγορές αντιμετωπίζεται από τις ελληνικές τράπεζες ως ανακριβές επί σκοπώ.

Συγκεκριμένα:
1. Διαμορφώνεται στην εγχώρια αγορά και τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης η εικόνα ότι η μείωση των νομισματικών μεγεθών και κυρίως των καταθέσεων ταυτίζεται ισόποσα με φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό.

Οι FinancialTimes έγραψαν ότι έχουν, ήδη, φύγει στο εξωτερικό το 4.5% των καταθέσεων , όσο και η μείωση των καταθέσεων τους τελευταίους μήνες. Καταρχήν, η συμπεριφορά του κοινού έχει αλλάξει ριζικά μετά τη Συμφωνία των Βρυξελλών στις 24 – 25 Μαρτίου και τμήμα των εκροών από το τραπεζικό σύστημα έχει επανέλθει, αποκαθιστώντας σταδιακά την ομαλότητα.
Το παραπάνω δημοσίευμα των FTείναι ανακριβές για μια σειρά από λόγους: εδώ
Δεν χρειάζεται παρά να αντιληφθεί κανείς ότι ματαίως ψάχνουν κάποιοι για το "βαθύ λαρύγγι" στους κόλπους της κυβέρνησης. Η χώρα έχει γεμίσει με ανταποκριτές-ιες που ανοίγουν βαθειά το στόμα τους και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους έναντι αδράς αμοιβής...μια αμοιβής όμως, όπου ο λογαριασμός αποστέλλεται στην Ελλάδα, με την εκτίναξη των spreads .και τους δυσμενούς όρους δανεισμού.

Και αναρωτιόμαστε ποιος είναι ο τρόπος να κλείσεις το στόμα στην κυρία Kerin Hope, που αντίθετα με το όνομα της μόνο ελπίδα και προοπτική δεν προφέρει στην χώρα...αλλά αντίθετα ασκώντας τα καθήκοντά της προσφέρει ηδονή και απόλαυση στους κερδοσκόπους...

Γιατί δεν γίνεται συνέχεια άλλος να πληρώνει και άλλος να το ευχαριστιέται…


epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου