Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Καταστράφηκαν από πυρκαγιά δύο περίπτερα της έκθεσης "Αγροτικός Αύγουστος 2009" στο παλιό λιμάνι των Χανίων

Τα περίπτερα των δήμων Θερίσου και Κολυμβαρίου, που συμμετείχαν στην έκθεση "Αγροτικός Αύγουστος 2009" καταστράφηκαν ολοσχερώς από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους σήμερα το πρωί.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε στις 8:55 το πρωί για την εκ
δήλωση της φωτιάς. Και μόνο η αναφορά ότι η πυρκαγιά ήταν το παλιό λιμάνι σήμανε συναγερμό.
Οπως δήλωσε ο διοικητής
των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στα Χανιά Φραγκιάς Ζουμπουλάκης, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύο περίπτερα της έκθεσης του "Αγροτικού Αυγούστου" που πραγματοποιείται στο παλιό λιμάνι Χανίων.

Λόγω των εύφλεκτων υλικών η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα και κατάστρεψε ολοσχερώς τα δύο περίπτερα. Παρανάλωμα του πυρός έγιναν τα περίπτερα των δήμων Θερίσου και Κολυμβαρίου.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από το πίσω μέρος του περιπτέρου του δήμου Κολυμβαρίου και επεκτάθηκε στο διπλανό περίπτερο, ωστόσο τα ακριβή αίτια εξετάζει το αρμόδιο γραφείο της Πυροσβεστικής. Οι δύο πραγματογνώμονες της Υπηρεσίας πραγματοποίησαν αυτοψία στο χώρο.

Στα δύο περίπτερα εξέθεταν τα προϊόντα τους πολλοί ιδιώτες. Όπως είπε ο κ. Ζουμπουλάκης, οι πυροσβέστες είχαν ως μέλημά τους να αποφύγουν την επέκταση της φωτιάς στο διπλανό, εφαπτόμενο κτίριο του παλιού Τελωνίου.
Στο δυτικό τμήμα του κτιρίου και στους τείχους υπήρχε μαύρος καπνός, σημάδι ότι από εκεί πέρασε η φωτιά.

Στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Θερίσου Γιώργος Τσαπάκος, ο οποίος δήλωσε ότι το περίπτερο καταστράφηκε ολοσχερώς. Το γεγονός ότι οι πυροσβέστες έφθασαν άμεσα αποσόβησε τα χειρότερα.
Την ώρα της φωτιάς ο κυκλοφοριακός φόρτος της πόλης ήταν περιορισμένος και η πρόσβαση-επέμβαση της Πυροσβεστικής άμεση.
Η έκθεση, πάντως, θα συνεχισθεί κανονικά, ενώ θα γίνει προσπάθεια μήπως ξαναστηθούν τα δύο περίπτερα που καταστράφηκαν.



ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου