Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Στον Αρειο Πάγο η υπόθεση δολοφονίας Χορευτάκη

Στον Αρειο Πάγο προσέφυγε η οικογένεια του Αντώνη Χορευτάκη, για την επαναφορά της δίκης, του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του παιδιού της, Ζαχαρία Λαγουδάκη, από τον νομό Λασιθίου που έχει προσδιοριστεί, στο Ρέθυμνο, άλλως, στα Χανιά.
Οπως είναι γνωστό η δίκη έχει προσδιοριστεί να γίνει στή Νεάπολη Λασιθίου στις 25 Σεπτεμβρίου 2009.
Τον Μανώλη Χορευτάκη κατηγορείται ότι σκότωσε εν ψυχρώ τα ξημερώματα της Παρασκευής 16 Μαΐου 2008, μαχαιρώνοντάς τον στην καρδιά, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, ο 31χρονος από τον Αγιο Μάμα, ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα στις 20 του ίδιου μήνα στο Βραχάσι Λασιθίου.
Η Αστυνομία με έγγραφό της είχε ζητήσει η δίκη να γίνει εκτός Χανίων και Ηρακλείου.
Η οικογένεια του Αντώνη Χορευτάκη με αίτησή της, δια των Δικηγόρων της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, Ανδρέα Αναγνωστάκη και Αλέξη Αναγνωστάκη, ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητά ν' ανακληθεί, ως μη νόμιμη, η πράξη του Εισαγγελέα Κρήτης, που, όρισε Τόπο Διεξαγωγής της Δίκης, το Λασίθι.

Και να επανέλθει η δίκη στο Ρέθυμνο, όπου, είναι ο τόπος θανάτωσης, του παιδιού τους Μανώλη Χορευτάκη, από τον ισοβίτη κακοποιό. Άλλως, να οριστεί αυτή, στα Χανιά, ως πρώτου όμορου Νομού.
Ως λόγους επανόδου της δίκης στον φυσικό της χώρο, επικαλείται, εκτός της παραβίασης Νομικών διατάξεων, και τους κινδύνους, που περιέχει η διαδρομή από Χανιά προς Λασίθι, σε λεωφόρους και άλλους δρόμους δεύτερης κυκλοφορίας.
Κυρίως η οικογένεια, ζητά, την επαναφορά της δίκης στο φυσικό της τόπο, όπως τονίζουν οι δικηγόροι, "για να μην διεξαχθεί στα μουλωχτά και στημένα, στο απομονωμένο Λασίθι".
Οπως επισημαίνουν οι δικηγόροι, "σ' αυτή τη δίκη, θα κριθεί, αν, η Ελληνική Πολιτεία, παρέχει εγγύηση και εξασφαλίζει στους Έλληνες πολίτες, το δικαίωμα να κυκλοφορούν ελεύθεροι και ασφαλείς, στους Δημόσιους χώρους".

Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου