Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Ηλεκτρονική χαρτογράφηση του νομού Χανίων

Έναν ψηφιακό χάρτη σε ηλεκτρονική μορφή αποκτά ο νομός Χανίων, καθώς μέσω του προγράμματος "Κοινωνία της Πληροφορίας" δίνεται η δυνατότητα αποτύπωσης όλου του νομού. Το έργο, όπως επισημάνθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια σύσκεψης, αφορά δύο δράσεις.

Η πρώτη, αφορά το φαράγγι της Σαμαριάς και όπως δήλωσε η προϊσταμένη της διεύθυνσης Δασών Χανίων Χαρά Καριολάκη, περιλαμβάνει την τοποθέτηση
καμερών και μετεωρολογικών σταθμών που θα δίδουν δεδομένα.
Τα δεδομένα αυτά θα δίνονται σε συνεχή βάση και πραγματικό
χρόνο ώστε ανά πάσα στιγμή να υπάρχει ακριβής εικόνα των συνθηκών που επικρατούν μέσα στο φαράγγι, πρόσθεσε.

Η δεύτερη δράση αφορά την ηλεκτρονική χαρτογράφηση του νομού. Δασικές εκτάσεις, αγροτικοί, δασικοί, δευτερεύοντες και κύριοι δρόμοι, καθώς και αρχαιολογικοί χώροι, θα αποτυπωθούν ηλεκτρονικά ώστε να υπάρχουν μέσα από το Διαδίκτυο χρήσιμες πληροφορίες για τους όποιους χρήστες.
Σύμφωνα με τον αντινομάρχη Μανώλη Σπανουδακη,"είναι ένα σύστημα που βρίσκεται σε λειτουργία στις χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής τα τελευταία 30 χρόνια".

Το γεωγραφικό σύστημα πληροφοριών έχει και άμεση, πρακτική αξία, καθώς μέσω αυτού θα δίνεται η δυνατότητα σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως μιας πυρκαγιάς, να υπάρχει γρήγορη και άμεση προσέγγιση, ενώ θα υπάρχει και γνώση του χώρου στο οποίο εξελίσσεται το συμβάν.


ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου