Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ''Λουκέτο'' στην οικογενοιακή επιχείρηση κλεφτών !

Ηράκλειο
Οικογενειακή επιχείρηση αρπαγής πορτοφολιών είχαν στήσει 5 αλλοδαποί οι οποίοι εντοπίστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, συνελήφθησαν στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων πέντε (5) αλλοδαποί ηλικίας 35, 33, 28, 18 και 13 ετών αντίστοιχα, από τους οποίους ο πρώτος είναι άνδρας, η δεύτερη γυναίκα αδελφή του πρώτου, τα δύο τελευταία είναι παιδιά της 33χρονης και η 28χρονη γυναίκα είναι σύντροφος του πρώτου, για κλοπές πορτοφολιών κατ’ εξακολούθηση.
Το τελευταία δεκαήμερο υπήρχαν πολλές καταγγελίες για κλοπές πορτοφολιών μέσα από τσάντες γυναικών που αγόραζαν είδη ένδυσης και υπόδησης σε καταστήματα, από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, αλλά και την ώρα που βάδιζαν γυναίκες στο δρόμο, κυρίως στο κέντρο του Ηρακλείου.


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, συγκροτήθηκε ειδική ο μάδα αναζήτησης των δραστών και τις μεσημβρινές ώρες της 1 – 8 – 2009 εντοπίστηκε ομάδα πέντε αλλοδαπών να κινείται ύποπτα στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, τους ακολούθησαν και όταν πήγαν στο σταθμό των λεωφορείων τους έλεγξαν.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν χρήματα, αποδείξεις συναλλαγών με διάφορες Τράπεζες, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1900 ευρώ 10 χαρτονομίσματα διαφόρων χωρών και μία απόδειξη αποστολής χρημάτων της εταιρείας WESTERN UNION με ημερομηνία 31 – 7 – 2009, με αποστολέα την (γ) δράστιδα και αποδέκτη άτομο στη Ρουμανία.


Από τα μέχρι σήμερα συγκεντρωθέντα στοιχεία, οι συλληφθέντες έχουν διαπράξει 36 κλοπές πορτοφολιών, που περιείχαν συνολικά 14.000 ευρώ περίπου, μεγάλο αριθμό πιστωτικών καρτών, δελτίων ταυτοτήτων, διαβατηρίων και άλλων ατομικών εγγράφων.

Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου φυλάσσεται μεγάλος αριθμός γυναικείων ειδών ένδυσης και με βάση τους κωδικούς αριθμούς ή την επωνυμία των καταστημάτων θα γίνει η διαδικασία αναγνώρισης και απόδοσής τους, στους παθόντες.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση και αναμένεται να απολογηθούν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου