Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Πρόστιμο 700.000 δολαρίων για παράνομη διακίνηση τραγουδιών στο Ίντερνετ !

Αμερικανός φοιτητής καλείται να πληρώσει 675.000 δολάρια σε τέσσερις δισκογραφικές εταιρείες για παραβίαση των νόμων πνευματικής ιδιοκτησίας.
Ο Τζόελ Τέ
νενμπάουμ, παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι κατέβασε από το Διαδίκτυο και διαμοίρασε τριάντα τραγούδια.

Πρόκειται για την δεύτερη αντίστοιχη υπόθεση που εκδικάζεται στις ΗΠΑ. Στην πρώτη, μια γυναίκα στη Μινεάπολις κλήθηκε να πληρώσει 1,92 εκατομμύρια δολάρια για 24 τραγούδια.


Το δικαστήριο που χειρίστηκε την υπόθεση, διέταξε τον Τένενμπάουμ να πληρώσει 22.500 δολάρια για κάθε παραβίαση, με ανώτατο όριο τα 4,5 εκατομμύρια δολάρια.

Σχολιάζοντας την απόφαση, δήλωσε μάλιστα ότι είναι χαρούμενος για το πρόστιμο που του επιβλήθηκε, αφού θα μπορούσε να ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο.
Ο Τένενμπάουμ χρησιμοποιούσε τον υπολογιστή στο σπίτι των γονιών του και στο κολέγιο για να κατεβάσει και να μοιράσει ψηφιακά αρχεία.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία στις ΗΠΑ, οι δισκογραφικές εταιρείες μπορούν να διεκδικήσουν από 750 έως 30.000 δολάρια για κάθε τραγούδι.

Οι δισκογραφικές εταιρείες έχουν πρόσφατα αλλάξει την τακτική τους σε τέτοιου τύπου υποθέσεις, προτιμώντας τη γρήγορη εκδίκαση για μικρά ποσά. Οι τέσσερις δισκογραφικές που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι θυγατρικές των Universal Music, Warner Music και Sony.



''Καθημερινή''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου