Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Ουραγός η Ελλάδα στο Ιντερνετ

Αυξημένη μεν αλλά όχι ικανή να προσεγγίσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο είναι η διείσδυση του γρήγορου Ιντερνετ στη χώρα μας, η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων, αν και άγγιξε το 15,6% στο τέλος Ιουνίου, δεν άλλαξε τη σειρά της Ελλάδας στην πανευρωπαϊκή κατάταξη.

Η χώρα μας παραμένει στην πέμπτη από το τέλος θέση στη διείσδυση της ευρυζωνικότητας μετά τη Σλοβακία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Πολωνία και αρκετά μακριά από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 22,92% και,
βεβαίως, από την πρώτη χώρα, τη Δανία όπου η διείσδυση στον πληθυσμό αγγίζει το 37,2%.

Οι προβλέψεις Σύμφωνα με τις προβλέψεις, αν ο σημερινός ρυθμός ευρυζωνικής ανάπτυξης δεν αυξηθεί, η Ελλάδα δεν θα έχει βελτιώσει τη θέση της στην ευρυζωνική κατάταξη πριν από τα μέσα του 2010.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΕΤΤ, ο αριθμός των ευρυζωνικών συνδέσεων στο τέλος του περασμένου μήνα έφτανε τις 1.753.434, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 7,6% κατά τη διάρκεια του τριμήνου.
Σε απόλυτα μεγέθη η αύξηση αυτή μεταφράζεται σε 124.112 νέες ευρυζωνικές συνδέσεις.
Βάσει της 14ης έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία της αγοράς ηλεκτρονικών επικοινωνιών στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η Ελλάδα κατά τη διάρκεια του 2008 είχε την τρίτη υψηλότερη θέση σε αύξηση της ευρυζωνικής διείσδυσης μεταξύ των 27 χωρών.

Παρ όλη την πρόοδο, όμως, όπως σημειώνει η ΕΕΤΤ, εξακολουθεί να απέχει αισθητά από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Αναφορικά με τη σύνδεση των Ελλήνων στο Διαδίκτυο μέσω κινητού τηλεφώνου, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των ενεργών συνδρομητών κινητών τηλεπικοινωνιών 3ης γενιάς (3G) έφτασε τον Ιούνιο τους 1.217.413, αριθμός που ισοδυναμεί με ποσοστό 10,9% στον πληθυσμό.

Από αυτούς, οι 180.372 κάνουν χρήση καρτών για πρόσβαση στο Ιντερνετ από φορητούς υπολογιστές μέσω δικτύων 3G.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η ανάπτυξη της αδεσμοποίητης πρόσβασης στον τοπικό βρόχο, με τις γραμμές να ξεπερνούν πλέον τις 828.000. Ηδη από τα μέσα του 2009, το 40,6% των ευρυζωνικών γραμμών παρεχόταν μέσω ΑΠΤΒ των εναλλακτικών παρόχων.


ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου