Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Απάντηση Υφ.Υγείας σε Σκουλάκη:Δεν είναι προτεραιότητα μας η αντικατάσταση του παλιού ασφενοφόρου στην Κίσσαμο

«Το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας (Κ.Υ.) Κισάμου δεν αντικαταστάθηκε και δεν συμπεριελήφθη στην παραγγελία των εννέα νέων ασθενοφόρων που προμηθεύτηκε η 7η ΥΠΕ Κρήτης, λόγω πιο επιτακτικών αναγκών που αντιμετώπιζαν άλλα Κέντρα Υγείας του νησιού».

Τα παραπάνω αναφέρει ο αρμόδιος υφυπουργός Υγείας κ. Παπαγεωργίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή του Εισηγητή του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτή Χανίων, Μ. Σκουλάκη, με την οποία ο τελευταίος καυτηρίαζε την «απόφαση εξαίρεσης του Κ.Υ. Κισάμου από το προγραμματισμό διάθεσης των 9 νέων ασθενοφόρων οχημάτων της Υ.ΠΕ. Κρήτης».

Παράλληλα ο κ. Παπαγεωργίου σημειώνει πως «στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΥΚΑ έχει υποβληθεί αίτημα από την οικεία ΥΠΕ για την προμήθεια ενός (1) νέου ασθενοφόρου οχήματος για το ΚΥ Κισάμου» και πως «η αναφερόμενη ανάγκη θα εξεταστεί και αναμένεται να αντιμετωπιστεί με την ολοκλήρωση των υπό εξέλιξη διαδικασιών προμήθειας συνολικά 110 νέων ασθενοφόρων αυτοκινήτων για λογαριασμό Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας».

«Πέραν αυτών, στα Χανιά λειτουργεί τομέας του ΕΚΑΒ, ο οποίος και ανταποκρίνεται οποτεδήποτε ζητηθεί η συνδρομή του σε περιοχές ευθύνης του Κ.Υ. Κισάμου καθώς και των λοιπών Κέντρων Υγείας του νομού» καταλήγει η απάντηση του υφυπουργού υγείας. Σχολιάζοντας την απάντηση του υφυπουργού υγείας, ο κ. Σκουλάκης δήλωσε τα εξής:

«Είναι απορίας άξιο με τι κριτήρια το Υπ. Υγείας αποφάσισε πως η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου ασθενοφόρου του Κ.Υ. Κισάμου δεν αποτελεί ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για τη περιοχή και τους κατοίκους της Κισάμου αλλά και του Ν. Χανίων γενικότερα.

Αντί το Υπουργείο και η πολιτική ηγεσία αυτού, να υλοποιήσει τη δέσμευση που είχε δώσει ο πρ. Διοικητής της Υ.ΠΕ. Κρήτης κ. Κεφαλογιάννης για την αντικατάσταση του υφιστάμενου ασθενοφόρου παλιάς τεχνολογίας, το οποίο ταυτόχρονα βρίσκεται σε κακή μηχανική και από πλευράς εξοπλισμού κατάσταση, επέλεξε να υποβαθμίσει την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα του Κέντρου Υγείας, μεταθέτοντας την απόκτηση νέου ασθενοφόρου στο μακρινό μέλλον και αφού πρώτα θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες προμήθειας των 110 νέων ασθενοφόρων, ο διαγωνισμός των οποίων βρίσκεται «στον αέρα» εδώ και σχεδόν 3 χρόνια.
Οι όποιες υποσχέσεις του Υπ. Υγείας δεν έχουν πλέον κανένα αντίκρισμα. Εκείνο το οποίο είναι απαίτηση της Δημοτικής Αρχής Κισάμου, των εργαζόμενων του Κ.Υ., των κατοίκων της περιοχής και φυσικά δική μου είναι να προχωρήσει άμεσα η Υ.ΠΕ. Κρήτης στη προκήρυξη νέου διαγωνισμού προμήθειας ασθενοφόρου προκειμένου αυτό μετέπειτα να διατεθεί στο Κ.Υ. Κισάμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου