Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Εκταμιεύθηκαν οι πιστώσεις για την επέκταση του νοσοκομείου Ρεθύμνου

Εκταμιεύθηκαν τελικά και κατεβλήθησαν στον εργολάβο μετά από 9μηνη καθυστέρηση, οι πιστώσεις που οφείλονταν για τις εργασίες στο κτίριο της επέκτασης του νοσοκομείου Ρεθύμνου.
Η θετική αυτή εξέλιξη, που αναμενόταν από τον περασμένο Νοέμβριο, όπου στο μεσοδιάστημα ο εργολάβος διέκοψε δύο φορές τις εργασίες, αποτελεί ευχής έργο για το νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού, καθώς το υφιστάμενο κτίριο ασφυκτιά κυριολεκτικά εδώ και χρόνια από την έλλειψη χώρων και σε συνδυασμό με την αποδυνάμωση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εκ των πραγμάτων δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες του πληθυσμού. Πόσο μάλλον αυτή την δύσκολη περίοδο τόσο από το «χτύπημα» της νέας γρίπης, όσο και από την επισκεψιμότητα στο πλαίσιο της τουριστικής σεζόν.

ύμφωνα με έγκυρες πηγές, από την προηγούμενη Παρασκευή μετά και από την υπογραφή του υπουργείου Οικονομικών τον περασμένο Ιούνιο, κατεβλήθησαν στην κοινοπραξία που έχει αναλάβει το έργο της επέκτασης, οι οφειλές που ανέρχονταν συνολικά σε 729.595 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του Φ.Π.Α. Ωστόσο, παρά την υφιστάμενη συγκυρία, το κτίριο της επέκτασης όπου απομένει ένα ποσοστό εργασιών της τάξης του 2% για να παραδοθεί, δεν θα είναι εφικτό να λειτουργήσει εάν δεν προηγηθούν σειρά έργων υποδομής, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στην συγκεκριμένη εργολαβία.

Πρόκειται για την εγκατάσταση δεξαμενής νερού, προκειμένου να τεθεί σε ισχύ το σύστημα υδροδότησης και πυρόσβεσης και κυρίως η κατασκευή ράμπας στη βόρεια πλευρά του νοσοκομείου, για την είσοδο και έξοδο ασθενοφόρων στο ισόγειο που θα στεγάσει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπως και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.

Αξίζει να αναφερθεί πως για το συγκεκριμένο θέμα, ο ανάδοχος εργολάβος βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τη ΔΕΠΑΝΟΜ για την συνέχιση αυτών των εργασιών για τις οποίες να σημειωθεί ότι δεν έχει εγκριθεί ακόμα το σχετικό κονδύλι. Αυτό σημαίνει πως παρά το γεγονός ότι εκταμιεύθηκαν οι οφειλόμενες πιστώσεις, σε περίπτωση που δεν υλοποιηθούν και οι εργασίες που προαναφέρθηκαν το κτίριο της επέκτασης θα παραμείνει ανενεργό για τις αυξημένες ανάγκες του νοσοκομείου.

Στο μεταξύ, σε ύφεση φαίνεται ότι βρίσκεται η νέα γρίπη, δεδομένου ότι με εξαίρεση τα έξι κρούσματα ήπιας μορφής που «χτύπησαν» ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ιδρύματος, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Αναφορικά τέλος με το ύποπτο κρούσμα που νοσηλεύεται στον ειδικό θάλαμο της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου με λοίμωξη του αναπνευστικού, το δείγμα του φαρυγγικού επιχρίσματος που εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ, ήταν αρνητικό στο νέο ιό της γρίπης.

Ρεθυμνιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου